Trečiadienį Kazio Maksvyčio auklėtiniai (2/3) laimėjo prieš bosnius (2/3) 70:87 ir B grupėje užėmė ketvirtą vietą.

R. Jokubaitis prie pergalės prisidėjo 9 taškais ir 4 rezultatyviais perdavimais, tiesa, suklydo taip pat 4 kartus.

21-erių įžaidėjui būnant aikštėje lietuviai pelnė 31 tašku daugiau nei varžovai, ir tai – geriausias rodiklis komandoje.

Tautiečiams jau žinomą sportinį įžūlumą R. Jokubaitis pademonstravo ir bosniams. Ketvirtame kėlinyje po efektingo Arno Butkevičiaus dėjimo į krepšį gynėjas šūktelėjo į veidą oponentų puolėjui Miralemui Halilovičiui, kuris prieš tai sustabdė analogišką Domanto Sabonio bandymą.

Dešimčia metų vyresnis bosnis, anot R. Jokubaičio, negirdomis to nenorėjo nuleisti.

„Domantui nepavyko įdėti, mačiau, kad Halilovičius jam į veidą šaukia. Tada įkrovė Arnas, ir jau aš Halilovičiui truputį į veidą pasakiau. Nepatiko jam, trinktelėjo, bet bosniai yra bosniai“, – pasakojo „Barcelona“ (Ispanija) klubo atakų organizatorius.

Komentuodamas rungtynes, jis neigiamai vertino tik neatidžią gynybą pirmame kėlinyje ir užstrigusį puolimą paskutiniajame.

„Pabaigoje bosniai ėmė gintis bet kaip, desperatiškai: gainiojasi po visą aikštę, pagalbos ateina iš bet kur. Tai išmušė iš vėžių, bet po to persigrupavome, mes su Mariumi Grigoniu išėjome į aikštę – abu galintys persivaryti kamuolį. Ir žaidimas nurimo“, – sakė R. Jokubaitis.

Krepšininko nuomone, rinktinės žaidimo kreivė kopia aukštyn – kaip kyla ir paties pirmenybių debiutanto pasitikėjimas savimi.

„Dabar ir komandą geriau jaučiu, ir trenerių štabą. Jaunam žaidėjui vis tiek psichologija daug lemia, reikia vienų geresnių rungtynių, kaip su prancūzais. Iš pradžių buvo labai sunku, o dabar visai neblogai – žiauriai daug patirties, kuri, tikiuosi, padės ir atkrintamosiose varžybose“, – svarstė R. Jokubaitis.

Nors aštuntfinalyje laukia A grupę laimėjusių pasaulio čempionų iš Ispanijos iššūkis, R. Jokubaičio tai nebegąsdina.

„Nežinau, kaip kiti, bet aš jaučiau, kad tie trys pirmi pralaimėjimai nebuvo patirti prieš stipresnes komandas. Patys paleisdavome rungtynes, patys bijojome pergalės prieš tokius galingus varžovus. Reikėjo už kažko užsikabinti, ir dabar, manau, kitame etape ispanai mūsų labiau bijo nei mes – jų“, – dėstė rinktinės naujokas.

Kovas Berlyne lietuviai pradės šeštadienį. Dvi laukiančios poilsio dienos R. Jokubaičiui atrodo tiesiog būtinos.

„Sezono metu iki šiol to nejausdavau, bet dabar matau, kad bent jau starto penketui labai reikia kelių dienų poilsio. Krūvis jaučiasi, išeiginės reikalingos kaip oras“, – pažymėjo įžaidėjas.


Kitose trečiadienio B grupės rungtynėse 47 Luka Dončičiaus taškai rezultatu 88:82 nuskandino Prancūziją (3/2) ir užtikrino Slovėnijai (4/1) pirmąją vietą.

Europos čempionatą „Lanxess“ arenoje uždarė antrą poziciją užėmusios Vokietijos (4/1) triuškinanti pergalė prieš autsaiderę Vengriją (0/5) 106:71.

Ankstesnėse rungtynėse Lietuva pralaimėjo Slovėnijai (85:92), Prancūzijai (73:77) ir Vokietijai (107:109), bet sutriuškino Vengriją (87:64).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)