Dvikovos pradžioje Lietuvos rinktinėje kartu aikštėje pasirodė Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis, tačiau pirmuoju smuiku, varžovų nuostabai, ėmė griežti Marius Grigonis. Trys jo taiklūs tritaškiai ir du baudų metimai inicijavo spurtą, suteikusį D. Adomaičio auklėtiniams dviženklį pranašumą – 17:5.

Serbų puolimui stringant lietuviai pirmą ketvirtį laimėjo užtikrintai 23:14, o prie visų serbų nemalonumų prisidėjo ir Milošo Teodosičiaus trauma, po kurios žaidėją medikai išlydėjo į rūbinę.

Antrame kėlinyje serbai ėmė lipti svečiams ant kulnų – blykstelėjo Nikola Jokičius ir skirtumas ištirpo iki 4 taškų – 21:25. Tačiau šturmą Lietuvos rinktinė atlaikė – pataikė Mindaugas Kuzminskas, J. Valančiūnas, M. Grigonis. Įpusėjus mačui lietuviai pirmavo 40:34, o rezultatyviausiųjų sąraše maloniai džiugino net 18 M. Grigonio taškų.

Po didžiosios pertraukos įsisiautėjo Bogdanas Bogdanovičius. Po jo 8 taškų iš eilės ir Dragano Milisavljevičiaus tritaškio rezultatas tapo lygus 47:47, o likus žaisti 4 minutes iki kėlinio pabaigos Vladimiras Lučičius pirmą kartą suteikė serbams pranašumą 50:48.

Tiesa, aikštės šeimininkai pirmavo neilgai. Lietuviai netrukus vėl perėmė iniciatyvą į savo rankas ir trečią kėlinį baigė turėdama 3 taškų pranašumą – 59:56.

D. Adomaičio auklėtiniai pirmavo beveik iki paskutinės minutės, tačiau išnaudoję svečių netaiklius tolimus metimus ir klaidas serbai po N. Jokičiaus dėjimo iš viršaus išsiveržė į priekį, o pergalę baudų metimais įtvirtino B. Bogdanovičius – 72:68.

Lietuva: Marius Grigonis 18 (3/5 tritaškiai), Mindaugas Kuzminskas 12, Domantas Sabonis 8, Lukas Lekavičius 7, Jonas Valančiūnas 5 (6 atk.k.), Edgaras Ulanovas 4 (7 atk.k., 5 rez.p.), Martinas Gebenas 4 (3 bl.), Mantas Kalnietis 4 (10 rez.p.), Rokas Giedraitis 3, Arnas Butkevičius 2, Paulius Jankūnas 1, Eimantas Bendžius nežaidė.

Serbija: Bogdanas Bogdanovičius 18, Nemanja Bjelica 15, Nikola Jokičius 13, Vladimiras Lučičius ir Bobanas Marjanovičius po 6, Vasilije Micičius 5, Stefanas Jovičius 4, Draganas Milosavljevičius 3, Marko Guduričius 2.

Rugpjūčio 12 dieną, pirmadienį, Lietuva ir Serbija susigrums dar kartą Kaune. Tai bus paskutinės Lietuvos rinktinės rungtynės namuose prieš pasaulio čempionatą.

Lietuvos ir Serbijos rinktinių rungtynės Kaune bus ypatingos ir tuo, kad tai – „Krepšinio namų“ paramos rungtynės. Visi, nusipirkę bilietus į minėtas rungtynes, prisidės prie „Krepšinio namų“ statybų, o tai yra prie Lietuvos krepšinio istorijos išsaugojimo ir puoselėjimo. Tai nebus įprastas muziejus, bet moderniausias, kupinas technologinių naujovių multifunkcinis centras su daugybe pažintinių ir pramoginių atrakcijų lankytojams.

Be to, tai bus vienintelės rungtynės Lietuvoje, kai kartu bus galima aikštėje pamatyti abu mūsų nacionalinės komandos NBA krepšininkus: Joną Valančiūną ir Domantą Sabonį.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė taip pat vienoms rungtynėms pakeis savo aprangų dizainą, sugrįš 80 metų į praeitį ir taip pagerbs savo pirmtakus – 1939 m. Europos čempionais Kaune tapusią Lietuvos rinktinę.

Būtent prieš 80 metų, gegužės 21-28 d., legendinėje Kauno sporto halėje, Lietuvos rinktinė antrą kartą iš eilės tapo stipriausia Europoje.

Savo ruožtu LKF visiems atvykusiems įteiks specialius auksinius bilietus. Bilietus, kurie taps padėkos simboliu, bus galima gauti tik rungtynių metu „Žalgirio arenoje“, o juose bus pavaizduoti ne tik „Krepšinio namų“ statiniai, tačiau ir trys ryškiausi visų laikų Lietuvos rinktinės vidurio puolėjai – Pranas Lubinas, Arvydas Sabonis ir J. Valančiūnas.

Po mačo Kaune lietuviai Suomijoje sužais dvejas rungtynes su šios šalies ir Rusijos rinktinėmis, o pasiruošimą pasaulio čempionatui D. Adomaičio auklėtiniai baigs Pietų Korėjoje, kur turės dar tris kontrolinius mačus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (619)