Antrame ketvirtyje Lukas pats pasiprašė keitimo, bet ne tik kad nebesugrįžo į aikštelę, tačiau po ilgosios pertraukos apskritai net nepasirodė arenoje – nieko nelaukęs rinktinės gydytojas Vytenis Trumpickas išvežė 23-ejų metų gynėją į ligoninę atlikti išsamesnių tyrimų.

Pasibaigus rungtynėms D. Adomaitis sirgalių nuraminti negalėjo, nes dar nesulaukė rentgeno tyrimo rezultato, tačiau patikslino, kad gynėjas susižeidė pėdą.

Likęs be savo antrojo įžaidėjo, rinktinės vairininkas atsigręžė į Marių Grigonį. Po vieno sėkmingo epizodo žaidžiant pikenrolą D. Adomaitis linktelėjo, tarsi užtvirtindamas, kad gynėjas išlaikė egzaminą.

„Gerą, gana gerą, – paklaustas, kokį įspūdį paliko Berlyno ALBA naujokas, atsakė 43-ejų metų specialistas. – Žaidė užtikrintai: geri sprendimai, geri perdavimai, gerai valdė komandą.“

Šio draugiško mačo išvakarėse trenerių štabas už darbą jau nusprendė padėkoti Adui Juškevičiui ir Evadui Kairiui bei paskelbti galutinį rinktinės dvyliktuką. Tiesa, antrasis vis dar liko su komanda, nes nuo savaitgalio iki išvykos į Tel Avivą užims Donato Motiejūno, kuris išvyks į JAV pas besilaukiančią draugę, vietą.

Bet galbūt ši Luko trauma privers atgal iškviesti ir Adą?

„Mes kalbėjome, kad tie du žaidėjai, kurie išbuvo iki pabaigos, jeigu kažkas atsitiktų – jie pirmi sugrįžtų“, – situaciją aiškino treneris.

Adas Juškevičius

Bet po rungtynių galvos skausmą jis jautė ne tik dėl L. Lekavičiaus, bet ir dėl pačios komandos pasirodymo. Nors pergalė ir buvo iškovota itin lengvai, vis tik vairininkas turėjo saviškiams rimtą pastabą.

„Tokiose rungtynėse, ypač kai jos yra priešpaskutinės, yra svarbiausi trys dalykai: koncentracija, koncentracija ir dar kartą koncentracija. Mes negalime taip žaisti, kai vieną kėlinį prarandame 8 kamuolius, o kitą – tik vieną. Kai prarandi koncentraciją, įvyksta kvailos traumos“, – galvą purtė D. Adomaitis.

Jis labiausiai pyko dėl net 15 islandų puolime atkovotų kamuolių, nors Lietuvos rinktinė prieš Skandinavijos atstovus turėjo akivaizdų ūgio pranašumą. Apskritai, kovą dėl kamuolių mūsiškiai laimėjo tik 40:38.

Prieš išvyką į Europos čempionatą jo kariaunai liko tik vienerios rungtynės – penktadienį mūsiškiai Vilniuje išbandys jėgas prieš titulą ginsiančius ispanus.

Ar pagal šią paskutinę repeticiją jau bus galima spręsti apie tikrąjį Lietuvos rinktinės pajėgumą?

„Žaidimas turi gerėti su kiekvienomis rungtynėmis. Esame nauja, jauna komanda – kartais tas jaunatviškas azartas ir pakiša koją. Tikiuosi ir tikiu, kad žaidimas gerės su kiekvienu maču“, – viltingai į ateitį žvelgė D. Adomaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)