Lietuvos rinktinė ir antrose kontrolinėse rungtynėse Seule vertėsi be žalgiriečio Mariaus Grigonio, o šeštadienį netikėtai sunegalavęs Domantas Sabonis jau buvo ant parketo, žaidė starto penkete.

Anot D. Adomaičio, po apsilankymo ligoninėje M. Grigoniui gydytojai diagnozavo skrandžio uždegimą. Tikimasi, kad krepšininkas jau galės žaisti antradienio rungtynėse su čekais, nors šiandien arenoje jis dar nebuvo pasirodęs.

Tuo metu D. Sabonis jau žaidė 20 min., per kurias pelnė 7 taškus (3/6 dvit., atkovojo 9 kamuolius) ir savo judesiais po lenta ne kartą tikra to žodžio prasme privertė aikčioti Inčono arenoje rungtynes stebėjusius korėjiečius.

Kaip ir pirmame kontrolinio turnyro susitikime su Pietų Korėja, sekmadienio mače netrūko kontakto ir fizinės kovos. Pirštai buvo sumušti Jonui Valančiūnui, varžovai šiurkščiai stabdė ir ant arenos grindų parvertė Luką Lekavičių, tačiau arbitrai šiuo atveju fiksavo ne nesportinę, o paprastą pražangą.

Tai vėl gerokai suerzino D. Adomaitį ir visą rinktinės personalą, nors dar vakar vakare korėjiečių atstovas lietuviams papasakojo, kodėl vietos arbitrai leidžia tokią „kietą“ kovą.

Apskritai, kaip ir rungtynėse su korėjiečiais, persilaužimą lietuviams pavyko pasiekti trečiame kėlinyje, kurį mūsiškiai laimėjo 14 taškų persvara. Gerą energijos impulsą komandos draugams davė tik trečiame kėlinyje ant parketo pasirodęs Arnas Butkevičius, kurio žaidimą D. Adomaitis po mačo įvertino itin teigiamai.

„Matėme dvi skirtingas rungtynių puses. Pirmoje rungtynių dalyje visas mūsų judėjimas buvo vos 60-70 procentų, o antroje pusėje viskas vyko jau tokiu greičiu, kokiu norime. Nesinori nurašinėti visko aklimatizacijai, todėl turime kitas rungtynes nuo pat pirmos sekundės žaisti taip, kaip pradėjome trečią kėlinį“, – rungtynes trumpai apibūdino lietuvių treneris.

Kodėl susiklostė tokia tendencija, kad antras rungtynes paeiliui pradedate labai sunkiai?“, – Krepšinis.lt paklausė D. Adomaičio.

– Kalbamės tarpusavyje, nesame tie, kurie nežino padėties. Bet visgi yra tos sunkios dienos, kurioms įtaką daro aklimatizacija. Taigi, mes kiekvienas turime įdėti daugiau valios pastangų, ką padarėme trečio kėlinio pradžioje. Kiekvienas buvo agresyvesnis, energingesnis – to užteko.

– Antrą dieną iš eilės teko ginti žaidėjus nuo teisėjų – emocingai reagavote į kietas varžovų pražangas. Ar ne per didelis kontakto kiekis draugiškoms rungtynėms?

– Vakar į viešbutį buvo atvykęs pirmų rungtynių komisaras, jis mums paaiškino, kad pas juos leidžiamas toks kontaktinis krepšinis, mums gal patiems reikia daugiau prisitaikyti prie kitokio situacijų traktavimo. Nei jiems, nei mums nesinori, kad kažkas gautų mikrotraumų. Tai tik dėl to reaguojame.

– Ką naujo ir gero įžvelgėte rinktinės rungtynėse su Angola?

– Keturios klaidos antroje rungtynių pusėje (iš viso lietuviai suklydo 13 kartų, – red. past.).

– Vakar antroje pusėje irgi suklydote tik keturis kartus.

– Taip, tai ir parodo, kokia turi būti mūsų koncentracija. Ypač kai pirmoje pusėje net 6 klaidas padarė įžaidėjai. 4 klaidos buvo padarytos prie vidurio linijos. Turime eliminuoti tokius atvejus.

– Kaip vertinate D.Sabonio sugrįžimą į aikštę po sveikatos sutrikimų?

– Gerai, gerai. Kiekvienas įdėjo savo indėlį, Domanto atsidavimas aikštėje visada yra maksimalus, pastangos maksimalios. Nėra jam lengva, tačiau mes tai suprantame, turime treniruotę ir vienas rungtynes. Išnaudosime tą laiką.

– Apskritai iki pasaulio čempionato jums liko žaisti tik vienas kontrolines rungtynes su Čekija. Ar jos dar gali turėti įtakos apsisprendžiant dėl žaidėjų, ar jau mintyse turite susidėliojęs dvyliktuką? Ar žaidėjų veiksmai aikštėje dar galės pakeisti jūsų nuomonę dėl galutinės sudėties?

– Žinoma, kad galės. Visi duoda kažkokius atsakymus, o mums reikia galvoti.

– Kokį atsakymą davė Arnas Butkevičius, po pertraukos įnešęs gerą impulsą į komandos žaidimą?

– Jis ir vakar davė gerus atsakymus. Mums daugiau laiko galvojimui ir analizavimui.

– Kokia yra reali situacija su Mariumi Grigoniu, kurio ir vėl nebuvo net arenoje?

– Mariui gydytojai ligoninėje atliko nuotraukas. Pasitvirtino diagnozė, kad yra skrandžio uždegimas. Jis trunka 5-6 dienas. Tie medikamentai, tie vaistai kuriuos taiko mūsų gydytojai, yra geri. Taigi, reikia tęsti gydymą ir mes tikimės, jog jis rungtynėse su čekais jis jau grįš į rikiuotę, kad kurį laiką pažaistų.

Primename, kad pirmose kontrolinio turnyro rungtynėse Lietuvos rinktinė 86:57 nugalėjo Pietų Korėjos krepšininkus.

Dvi pergales, kaip ir lietuviai, šiame turnyre Seule iškovojo ir Čekijos rinktinė, su kuria dėl pirmosios vietos D. Adomaičio auklėtiniai susitiks antradienį 12 val.

Po šio mačo D. Adomaitis turėtų paskelbti galutinį rinktinės dvyliktuką, vyksiantį į planetos pirmenybes.

Pasaulio krepšinio čempionatas Kinijoje prasidės rugpjūčio 31 d.

Lietuvos rinktinė pirmas savo rungtynes žais rugsėjo 1 d. su Senegalu. Toje pačioje H grupėje taip pat varžysis Australijos ir Kanados ekipos.

Be jau minėtų rungtynių su korėjiečiais, lietuviai besirengdami planetos pirmenybėms 70:78 pralaimėjo Ispanijai, 68:72 ir 91:95 – serbams, 80:60 ir 87:46 įveikė suomius bei 88:72 pranoko rusus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)