Kur dėtis, kai reikia kažkur apsistoti, o nesinori brautis į difuzoriais, cheminiais kvapais prifarširuotą viešbutį? Teisingai, „Airbnb“. Tokio tipo būstai puikiai praverčia, kai norisi turėti virtuvėlę ir pačiam išsikepti savo vakarienę, arba staigiai prasiskalbti rūbus. „Airbnb“ man kartais patinka labiau nei viešbučiai, nes juose daug daugiau privatumo ir anonimiškumo, čia nesi priverstas keliskart per dieną praeiti pro registratūrą (kai pagalvoji, tai nelengva ta selebričio duona).

Vasarą keliomis progomis gyvenau minėtuose Mindaugo apartamentuose ir šiandien juos greitai apžvelgsiu.

Lokacija: Mindaugo apartamentai stovi dvejose strategiškai patogiose Kauno vietose: jeigu imsite mažesnį kambarį, jums teks pastatas Karaliaus Mindaugo pr. 18A, jei didesnį – Karaliaus Mindaugo pr. 64. Abi lokacijos yra maždaug kilometru nutolusios nuo Akropolio, todėl strategiškai labai patogios.
Žvaigždutės: oficialus viešbučio/apartamentų įvertinimas – trys su puse žvaigždutės.

Jie turi pačių įvairiausių kambarių variantų:

Piano Mini Single Room – šitas nežmoniškai mažas, tik penki kvadratiniai metrai, ir jie yra palėpėje, tai praktiškai kambaryje visą laiką reikia vaikščioti dvilinkai susilenkus, bet jeigu ekstra atvejis, ir neturite kur dėtis, kaip man vienąkart buvo, tai tinkamas variantas, o ir nedraskantis kišenės (35 Eur/ nakčiai). Nepatikėsite, bet net ir šitame absoliučiai mažiausiame variante apart viengulės lovos dar yra nedidelis veikiantis televizoriukas, kondicionierius, langas ir netgi puiki vonia su dušo kabina ir tualetu.

Norint didesnio varianto ir kad nereiktų vaikščiot kambary trilinkam, galima imti Piano Family Apartment (20 kv. m) su išėjimu tiesiai į Karaliaus Mindaugo prospektą – labai patogu, nes tiesiai iš gatvės galima sėkmingai sugerti visas išmetamąsias dujas ir kitą automobilių gėrį. Bet jei to nepakanka ir per langus per mažai įeina, dar galima išeiti pasivaikščioti palei Karaliaus Mindaugo krantinę. Gerai, juokauju. Šitas variantas puikiai tinka, kai reikia apsistoti ilgiau nei vienai nakčiai, nes čia yra nedidelė virtuvėlė (be indaplovės, užtat su reikalingiausia įranga) ir net skalbimo mašina/džiovykle. Vonia čia dar erdvesnė, lova – dvigulė, televizorius – milžiniškas (tik man nelabai vykusiai pavyko jį įsijungti, kai rodė Šeduvos bernų ir Lunksnėnų moterų ansamblio pasirodymus, ir aš jau niekada negalėsiu šito atmatyti); dar čia stovi stalas darbui (arba valgymui) ir nedidelė sofa.

Liuksusinis variantas – jei atvykstat su vaikais arba šiaip norint erdvės ir kad būtų šiek tiek fancy – butukas per du aukštus (35 kv. m), pavadinimu King Mindaugas Studio with River View (64 Eur/nakčiai). Čia man vasarą labai patiko, nes turėjau sau tokį laundžą apačioje darbui, valgio gaminimui, poilsiui, TV spoksojimui, o antrame aukšte – miegamasis, kurį, teisybės dėlei tiek saulė dieną įkaitindavo, kad viršuje buvo praktiškai neįmanoma miegoti, bet čia man tiesiog buvo taip nepasisekę svečiuotis pačią karščiausią metų savaitę, kai dienomis svilino iki trisdešimt laipsnių, gal dar daugiau. Laimei, bute stovi kondicionierius, tad teoriškai galima tą butą atsivėsint, bet tada reikės religingai užsidaryti visus langus, o tai vidurvasarį labai gaila daryti.

Didžiajame bute didžiulėje vonioje taip pat stovėjo skalbyklė ir džiovyklė, spintoje – papildomos patalynės ir rankšluosčių, taip pat lygintuvas su lyginimo lenta ir dulkių siurblys. Dideliam džiaugsmui virtuvėje įrengta indaplovė ir viskas maisto gaminimui – indukcinė viryklė, būtinieji indai ir įrankiai.
Dar jie pasirodo turi prezidentinius apartamentus, bet šituose nebuvau.

Rakinimo sistema: žinote tas baisias „Airbnb“ senas spynas su suspaudžiamais kodais, kurios dažniausiai būna užrūdiję ir neveikia, o tada pusę dvylikos nakties reikia skambint šeimininkui ir aiškintis kaip tą spyną, velniai ją trauktų, atrakint? Čia tokių nėra ir visas įėjimas tvarkomas elektroniniais kodais – prie laiptinės suvedate vieną kodą, o rakto į kambarį net nereikia – atrakinimas vyksta automatizuotai, paskambinus telefonu (užprogramuoja šeimininkai). Tai čia milžiniškos problemos eliminacija, sutaupanti laiko abiem pusėms.

Sporto salė ir lyrinis nukrypimas: Didžiulis „Airbnb“ minusas yra tai, kad čia nėra sporto salės, todėl reikia – arba koks čia reikia, nori ir eini – sportuoti į lauką, kas, vasarą žinoma, ne problema, bet man šiek tiek buvo problema, nes per vieną mano vizitą lauke tvyrojo 30 laipsnių karštis. Beje, kas bėgioja lauke, žino, kad niekas taip negrūdina atsparumo ir ištvermės, kaip temperatūrų svyravimas – mano asmeninė bėgiojimo temperatūrų amplitudė svyruoja nuo minus dvidešimt laipsnių šalčio vieną gūdžią žiemą Kaune ir tų mano minėtų plius trisdešimt laipsnių svilinant saulei. Kas sunkiau? Karštis. Karštis sunkiau.

Wifi: taip, veikė puikiai.

Kaina: nuo 35 (mažiausias kambarys) iki 77 Eur (prezidentiniai apartamentai) už naktį.
Servisas: geras. Su manimi komunikavo aiškiai, pareigingai, greitai ir padėjo telefonu įsiregistruoti ir net surasti teisingą įėjimą, nes nu žinot, moterys ir adresų radimas, haha.

Tik manau, kad jiems derėtų šiek tiek apsivalyti voratinklius tiek apartamento languose iš lauko pusės, tiek nuo šalimais esančių laiptinių įėjimų, nes atrodo creepy ir apleistai. Visa kita – gerai, ir manau, kad tikrai dar grįšiu. Patys kambariai ir apartamentai – nepriekaištingai švarūs ir čia nėra prikrauta jokių alergiškus žmones erzinančių chemijų, ačiū jiems už tai.

Bendra atmosfera: kitų svečių nesutikau, lyg girdėjau turistus šnarant. Iš esmės labai ramus vizitas, niekas manęs netrukdė. Dienomis mačiau šmirinėjančią valytoją.

Interjeras: na, nežinau, ar jis toks kaip ir buvo. Pastatai atitiko savo funkciją ir atrodė estetiškai tvarkingi. Tiesa, mažesnių kambarių pastato laiptinėje stovi pianinas, tuo pateisindamas pavadinimą (Piano apartments).

Viešbučio informacija:
Aš anąkart buvau juos aptikusi „Airbnb“ svetainėje, bet jie turi tiesioginį tinklalapį ČIA

Mano vertinimas: ieškant ne viešbutinio varianto, čia tikrai gera alternatyva Kaune, ir aš džiaugiuosi galėdama jums suteikti keturias žvaigždutes iš penkių su minusu, vien dėl triukšmo, kuris girdėjosi dieną naktį – Karaliaus Mindaugo prospektas yra viena judriausių Kauno gatvių ir tai buvo galima labai aiškiai justi ir girdėti, dvidešimt keturias valandas per parą. Manau, kad apie tai privaloma įspėti iš anksto, ir pasiūlyti užsibukinti kambarius ar apartamentus į vidinį kiemą – juk neprašau pastato perstumti, tiesiog kitąkart įspėkite, ačiū labai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)