Pasak pašnekovės, amerikiečius į Lietuvą traukia kultūrinis paveldas, istorija, architektūra.

„Juos domina Vilniaus senamiestis, UNESCO paveldas, moderni Kauno architektūra. Jaučiamas susidomėjimas kurortais. Pastaruoju metu pagyvėjus kruizinių laivų atvykimui į Klaipėdą, JAV turistai lanko ir šį miestą bei Kuršių neriją“, – pasakojo I. Šlyžiūtė.

Lietuvoje, specialistės teigimu, JAV turistai praleidžia apie 2,5 paros.

„Mūsų tikslas, be abejo, yra šią trukmę ilginti ir šiek tiek nugriebti nuo Latvijos ir Estijos, kadangi Baltijos šalys vis dar išlieka populiariausias kelionių paketas. Norime pasiūlyti jiems daugiau veiklos ir tokiu būdu prailginti jų atostogų Lietuvoje trukmę, kad turistai paliktų kuo daugiau pinigų. JAV turistai mums yra vieni vertingiausių, tarkime, praėjusiais metais jie buvo antroje vietoje pagal išleidžiamų pinigų kiekį po turistų iš Kinijos“, – sakė I. Šlyžiūtė.

Vis tik, pasak turizmo departamento specialistės, prabangos ieškantys turistai dar mažai žino Lietuvą, kaip kryptį, kurią galėtų pasirinkti savo kelionėms.

„Tikimės, kad šis „Forbes“ atstovo vizitas juos labiau paskatins pasidomėti prabangaus poilsio galimybėmis Lietuvoje“, – vylėsi I. Šlyžiūtė.

Išsamiau – įraše.