Pravažiavus išsipusčiusius Kintus (sako, jie siekiantys kurorto statuso), dar dešimtį kilometrų vingiuoji miškingais pamario keliais. Nieko gražaus ar ypatingo, kol pravažiavęs Ventę pasieki paskutinį automobiliams pasiekiamą tašką – stovėjimo aikštelę (kainuoja 0,90 centų, bet niekaip neradom kam mokėti).

Prasidedant takui į ragą, galima apsidairyti itin erdviame apžvalgos bokšte. Vaizdas į Kuršių marias, Kuršių neriją, negyvąsias kopas, tolumoje esančią Nidą. Tiesiog privaloma pasiimti žiūronus, jeigu norite įdėmiau apsidairyti.

Keliaujame toliau naujai nuklotu taku, kol prieiname kitą lankytiną objektą – Ventės rago ornitologinės stoties paukščių migracijos ekspoziciją. Įėjimas vaikams iki 7 metų nemokamas, vėliau – 2 Eur, o suaugusiems - 3 Eur. Viskas kvepia Europos Sąjungos pinigais.

Pirmame aukšte – paukščių ekspoziciją. Mindūnų medžioklės ir gamtos muziejau, mokykitės. Va taip turi būti pateikta informacija ir objektai. Nenorite, kad čiupinėtų – pakiškite po stiklu. Šalia milžiniškas informacinis stendas, kuriame galima pasiklausyti įvairių paukščių garsų, sužinoti, kaip žieduojami paukščiai, trys kompiuteriai skirti atlikti testus, kurie parodo, kaip pažįsti paukščius.

Antrame aukšte ornitologijos istorija, paukščių žiedų pavyzdžiai ir įdomūs faktai apie plunksnas.

Trečiame aukšte – apžvalgos aikštelė su ant stiklo sužymėtais objektais kas kur yra.

Pagarba už tokį informacijos pateikimą!

Toliau keliaujame link molo, švyturio ir įdomiausio objekto – tinklų, į kuriuos įskrenda paukščiai ir būna pažymimi.

Įdomu, kad visur aplinka tobulai sutvarkyta, bet molas – aptrupėjęs. Gal specialiai?

Na, o tinklai pasirodė didžiuliai, tik bėda, kad visiškai tušti. Tų įsivaizduotų paukščių nepamatėme (jeigu neskaičiuosime iškamšų), bet pusdienį praleidome tikrai linksmai.

Iškylą pabaigėme Divyčio kelio (pažintinis maršrutas po Šilutės kraštą) rekomenduotoje kavinėje „Kintai“ su tradicine žuviene, kuri tikrai buvo ir gardi, ir už protu suvokiamą kainą (2 eurai su centais). Kavinėje taip pat didžiulė žaidimų aikštelė.