1. Ši vasara Šiauliuose – šeimų vasara. Ją pradedame renginiu „Aš – mažasis šiaulietis“. Tai jau tradicine tapusi šventė, kurioje mažieji šiauliečiai gauna specialius pažymėjimus. Unikali vaikų šventė palydima geltonais balionais, bulvare rieda gausybė vaikiškų vežimėlių, vyksta koncertai ir edukaciniai užsiėmimai. Spėkite, kiek Šiauliuose per praėjusius metus gimė kūdikių?

2. Šiaulių turizmo informacijos centras šeimų vasarai parengė specialius leidinius, kuriuose tiek tėvai, tiek vaikai ras jiems įdomiausių pramogų, parengtų maršrutų ir skaniausių vietų, kurias būtina aplankyti Šiauliuose.

3. Jei širdyje jūs dar vaikai, o gal jau auginate tokius, arba šį tekstą skaito vaikai – sukūrėme jums specialų žaidimą „Šiauliai“. Žaidimų lentoje galite keliauti kartu su Trimis nykštukais, Pelikanais ar Geležine lape. Užsukite į turizmo informacijos centrą birželio 1-ąją, ten jūsų lauks ant grindinio patiesta žaidimo lenta, o jūs tapsite žaidimo dalimi – galėsite langeliais judėti savomis kojomis. Norėsite pažaisti „Šiaulius“ ir namuose? Padovanosime jums popierinę žaidimo versiją su taisyklėmis.

4. Gyvenimo neįsivaizduojate be atradimų ir naujų žinių? Šiais metais Šiaulių kraštą papildė net 30 gidų, kurie parengė autorines ekskursijas ne tik po Šiaulių miestą. O saulės mieste visi kviečiami atrasti žaliąją miesto istoriją, muzikinius Šiaulius, Gubernijos rajoną, Rėkyvos kurortą. Ekskursijos ne guminės – vietų skaičius ribotas, skubėkite registruotis, kitaip laivai išplauks be jūsų.

5. Jau ne kartą išbandyti orientavimosi Šiauliuose žaidimai grįžta. Šį kartą birželio 1-ąją kviečiami norintys prisiliesti prie Sąjūdžio istorijos. Maršrutas sudėliotas pagal gidžių E. Limantienės ir J. Sobutienės parengtą ekskursiją „Sąjūdis. Roko lydimi, laisvo žodžio vedami“. Komandos kviečiamos registruotis jau dabar. Ar žinote, kur Šiauliuose 1989 m. vasario 16 buvo iškelta trispalvė?

Šiauliai

6. Jei domitės senąja baltų kultūra – „Baltų kelio“ maršrutai jau paruošti. Atvykite į Šiaulių turizmo informacijos centrą, kur gausite ne tik žemėlapius, bet ir išsamius leidinius, kuriuose aprašytos lankytinos vietos, gausu iliustracijų. Keliaukite „Baltų keliu“ ir Latvijoje!

7. Birželio 7-8 dienomis Talkšos ežero pakrantėje griaudės bigbendų muzika. Vyks jau 10-asis festivalis. Neatskleisime visų naujienų, atvykite pasižiūrėti ir pasiklausyti ne tik Lietuvos, bet ir užsienio atlikėjų pasirodymų.

8. Ar išeisit į kiemą? Ten jau laukia Marius Repšys ir Mindaugas Nastaravičius. „Kiemai“ – tai Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji bibliotekos organizuojamas renginių ciklas vykstantis Pietiniame miesto rajone, pasirinktame kieme. Kitas susitikimas jau birželio 7 d. 17.30 val. Bulvare prie Architektų g. 18c. Paprašyk mamos, kad išleistų į kiemą. Bus smagu.

9. Muzikos ir amatų festivalis „Ant rubežiaus“ sukviečia šiapus ir anapus rubežiaus (ribos, sienos) gyvenančius. Todėl ir muzikuoja, ir šoka, ir vaišinasi tiek svečiai iš Latvijos, tiek visos Lietuvos. Tomis dienomis Šiaulių bulvaras sujungia įvairias tarmes, papročius į vieną gerą vakarušką. O liepos 3-7 dienomis vyks tarptautinis folkloro konkursas-festivalis „Saulės žiedas“, kuriame pasirodymus dovanoja kolektyvai iš įvairiausių pasaulio kampelių.

10. Ieškantys savęs, ištikimi tikėjimui kviečiami dalyvauti piligriminiame žygyje. Žygis su malda ir giesmėmis prasideda gegužės 31 d.12.00 val. prie Šiaulių Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedros. Beje, Šiauliuose jau sužymėtos ir šv. Jokūbo kelio atkarpos, ieškokite geltonų rodyklių ir kriauklių mėlyname fone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją