Šalia Biržų po atviru dangumi įsikūrusio pramogų komplekso išskirtinumas – gravitacinis namas su erdvėmis, kuriose galima pajusti nesvarumo būseną. Pramogų komplekso pristatyme rašoma, kad „Gravitacijos namas“ neabejotinai sukrės tuos, kurie tiki fizikos dėsniais. Smalsumo vedami ir mes su fotografu užsukome į šį namą. Nuo pat pirmų žingsnių apėmė keistas jausmas – regimi vaizdai „pykosi“ su smegenimis ir taip išbalansavo kūną, jog ėmėme rankomis ramstyti sienas. Bet neslėpsiu – tikrai linksma veidrodžiuose stebėti pusiausvyrą praradusius kolegas.

Pasak vienos iš parko šeimininkių Indros Simėnės, kai kurie lankytojai iš namo išeina keturiomis, kiti beveik iššliaužia. Ir nors dar niekam nebuvo pasidarę bloga, lankytojams, turintiems širdies ar aukšto kraujospūdžio problemų, rekomenduojama į namą neiti. Apsilankymas šiame name kainuoja 3 eurus, vaikams iki 6 metų nemokamai. Tiesa, namas nėra didelis, todėl vizitas jame trunka 5–10 minučių.

Gravitacinio namo ir viso pramogų parko lankymas kainuoja 5 eurus, atskirai mokama už šokinėjimą mažiesiems skirtuose gigantiškuose batutuose (kaina 2 Eur).

Lankymosi laikas nėra ribojamas, todėl neskubėdami išbandėme visas siūlomas pramogas. Čia yra mini golfas, diskgolfo parkas, galima išbandyti jėgas, greitį ir taiklumą su lanku ir strėlėmis. Šalia parko įrengtas pažintinis paukščių takas. Vaikštinėjant šiuo taku ir pamačius bei nufotografavus informaciniuose stenduose aprašytus paukščius galima laimėti įvairių prizų. Prie parko įrengta ir nedidelė kavinė, joje prekiaujama užkandžiais bei gaiviaisiais gėrimais.

I. Simėnė džiaugiasi, kad parką atranda vis daugiau lankytojų. „Darbo dienomis būna ramiau, tik vakarais susirenka daugiau žmonių, o savaitgaliais čia būna „tiršta“. Tikimės, kad greitai bus galima ir kanapių labirintu paklaidžioti, tačiau dėl karštos vasaros jos neskuba augti. Nežinau, ar spės iki liepos išstypti“, – išgyveno parko bendraturtė.

Parko tinklalapyje įspėjama, kad kanapių labirintas veiks tik nuo liepos 1 d., tačiau Delfi skaitytojai skundėsi, jog parkas lankytojus priima tinkamai nepasirengęs.

Parke apsilankęs Andrius (pavardė redakcijai žinoma) teigė, kad parke esančių pramogų yra per mažai, o kanapių labirintas vis dar neveikia. „Apsilankę parke nesupratome, ką ten veikti. Gravitaciniame name užtrukome kelias minutes, o dėl didelio žmonių kiekio golfo lazdos ir diskgolfo lėkštės buvo išgraibstytos, teko laukti eilėje. Kanapėse dar tik pabraidyti galima, tikrai nepanašu į labirintą“, – nusivylimo neslėpė Andrius.

Pasak parko šeimininkų, šiemet parko plėtra neplanuojama, tačiau prasitarė, kad jau galvoja apie naujas pramogas, jas pristatys kitą sezoną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)