1. Saulės Laikrodžio aikštė. Žinoma, saulės laikrodžio rodomo laiko patikrinti nepavyks, bet išskirtinai apšviesta „Šaulio“ skulptūra žibės auksu iš toli, o dar geriau – iš arti. Visas aikštės perimetras apšviestas baltą šviesą skleidžiančių žibintų. Vakarinėms fotosesijoms – tai labiausiai tinkama vieta.

2. Bulvaras. Pasijauskite kaip modeliai einantys podiumu. Apšvietimas iš abiejų pusių, tiesi Vilniaus gatvės atkarpa, kuri pripildyta ir skulptūromis, meniniais akcentais, fontanėliais, gatvės meno piešiniais (grafičiais), ir vietomis, kur galite tiesiog ilsėtis. Per šventes įžiebiami ir dekoratyviniai šviestuvai –saulės, kuriomis papuošti apšvietimo stulpai.

3. Prisikėlimo aikštė. Naujumu spindinti Prisikėlimo aikštė tiesiog traukia akį. Įrengti fontanai vakare sužimba įvairiomis šviesomis, prožektoriais iš apačios apšviesti ąžuolai, LED juostomis nužymėtas takas per aikštę iki vėliavos stiebo. Atvykite įvertinti atnaujintos miesto pagrindinės aikštės.

4. Katedra. Miesto Baltoji gulbė – Šv. Apaštalų Petro ir Pauliaus katedra – dabar atnaujinama ir dar balčiau jos baltas fasadas švies tiek dieną, tiek naktį. Katedros apšvietimas leidžia ir naktį matyti šį istorinį pastatą iš toli, iš kur beatvyktumėte.

5. Ch. Frenkelio vilos parkas. Išskirtinis vilos rūmas apšviečiamas saulei nusileidus, o rožyno erdvės jaukiai apšviečiamos žibintais. Senovinis fontanas traukia akį tiek dieną, tiek vėlų vakarą – įrengtas specialus apšvietimas leidžia fontano grožiu gėrėtis ir saulei nusileidus.

6. Venclauskių namai. Šiauliai gali didžiuotis turėdami Baltuosius rūmus! Taip vadinami Venclauskių šeimos namai, kurie spindi baltumu. Atnaujintas sodelis su suoleliais, unikaliomis skulptūromis. Visu gražumu teritorija nušvinta, kai vakare įžiebiami žibintai.

7. Rėkyvos ežero tiltas. Nieko nėra romantiškiau už saulėlydžius Rėkyvos ežero pakrantėje. Šiltuoju metu laiku medinis tiltas yra apšviečiamas ir sukuria jaukią atmosferą.

Ir tai ne vieninteliai išskirtinai apšviesti Šiaulių miesto objektai. Vakare įžiebiamos šviesos ant miesto savivaldybės pastato: vėliava ant savivaldybės bokšto apšviečiama, o bokšto languose įrengti prožektoriai, formuoja trispalvę.

Didždvario gimnazija apšviečiama prožektoriais iš apačios, taip kaip ir prie gimnazijos esantis ąžuolas.

Šventinis apšvietimas įjungiamas kalėdiniu laikotarpiu, keletą paskutinių metų buvo įjungiamas ir per kitas valstybines šventes – Vasario 16, Kovo 11, per Velykas: – raudono neono iliuminacija papuoštas senasis viadukas (Tilžės g.) ir Vilniaus g. (iš Radviliškio pusės) nuo Profesinio rengimo centro iki Vilniaus g. bulvaro.

Atraskite šviesas Šiauliuose naktį!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)