Edukacinės programos

Raseinių rajone yra keturios įstaigos, siūlančios edukacines programas, jų iš viso yra net 31, tad rinktis yra iš ko. Per praktinius užsiėmimus susipažinkite su Lietuvos ir Raseinių krašto istorija, etnografija. Ką veikti Raseiniuose ras tiek mokyklinio amžiaus vaikai, tiek savo šventę paįvairinti nusprendę jaunavedžiai.

Daugiau informacijos rasite ČIA

Baidarių nuoma

Pažinkite vieną ilgiausių Lietuvos upių Dubysą. Raseinių rajone – šios upės vidurupis. Maironio apdainuota Dubysa šliejasi prie lankų, miškelių, kaimų. Krante įrengtos specialios sustojimo stotelės baidarininkams, yra stovyklavietės. Keliaukite Dubysa pro miestelius, menančius Lietuvos didžiosios kunigaikštytės laikus, kitu kampu užfiksuokite ilgiausią ir aukščiausią Lyduvėnų geležinkelio tiltą Lietuvoje, išlipkite prie XIX a. statyto vandens malūno, kur buvo kurtas vienas žinomiausių lietuvių filmų „Niekas nenorėjo mirti“.

Daugiau informacijos rasite ČIA



Raseinių hipodromas

Raseiniai – vienintelė vieta Lietuvoje, kur vyksta lygiosios žirgų lenktynės. Į Raseinių hipodromą galite atvykti ne tik pažiūrėti įspūdingų žirgų ir raitelių kovų, bet ir pasimokyti joti. Jojimo pamokos tinka įvairaus amžiaus ir pasiruošimo lygio žmonėms.

Daugiau informacijos rasite ČIA

Žvejyba

Raseiniuose visuomet laukiami žvejai – tiek mėgėjai, tiek profesionalai. Čia net šešios įstaigos siūlo žvejybos pramogas, o kaimo turizmo sodyba „Karpynė“ kasmet kviečia į renginį, kuriame galima laimėti prabangius prizus, atvyksta Lietuvos muzikos žvaigždės, o geriausiųjų žvejų palaikyti atvyksta tūkstančiai smalsuolių.

Daugiau informacijos rasite ČIA

Aktyvios pramogos

Pasijuskite Raseiniuose tikrais kariais! Siūlome išbandyti dažasvydžio ir šratasvydžio pramogas.

Daugiau informacijos rasite ČIA

Praleiskite laisvalaikį aktyviai – dviračių ir pėsčiųjų žygių metu atraskite gražiausius Vidurio Lietuvos, o taip pat Raseinių krašto, gamtos ir kultūros kampelius.

Daugiau informacijos rasite ČIA

Lauko tenisas

Labai mėgstate lauko tenisą, o gal norėtumėte išbandyti šią sparčiai populiarėjančią sporto šaką Lietuvoje, tačiau kortų nuomos kainos didmiesčiuose gąsdina? Atvykite į Raseinius ir naudokitės lauko teniso kortais!

Daugiau informacijos rasite ČIA

Baseinas ir boulingas

Jei aktyvių pramogų dar trūksta, kviečiame Raseiniuose išmėginti sportą, tinkantį įvairaus fizinio pasirengimo žmonėms – boulingą.
Nuovargiui nuvyti atgaivinkite sielą plaukimo bei masažiniame baseinuose, sūkurinėje vonioje, mėgaukitės turkiškos garinės pirties, saunos bei hamamo teikiamais malonumais. Plaukiokite baseine tiek lauke, tiek viduje.
Daugiau informacijos rasite ČIA

Kaimo turizmas

Raseinių rajone yra 11 registruotų Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos kaimo turizmų sodybų, kuriose siūloma nakvynė, maistas bei įvairios pramogos. Praleiskite Raseinių rajone savaitgalį su šeima, o galbūt jums patiks čia paminėti svarbiausias jūsų gyvenimo šventes.
Kaimo turizmo sodybos ir visos pramogos Raseinių rajone vienoje vietoje ČIA

VšĮ RTVIC „Atrask Raseinius“ informacija