Kiekvieną atvykusį pasitiks didžiulis stendas miestelio centre su kelionės sąlygomis ir kelionei reikalingais elementais. Žygiui pasiruošęs keliautojas turės žemėlapį su lipdukais, rašoma pranešime žiniasklaidai. Žemėlapis rodys maršrutą, kurį įveikus lauks apdovanojimas, tad keliaudami nepamirškite telefono, kolegos pašonėje ar drauge keliaujančio augintinio.

Kelionę sudaro net 7 objektai ir 4 paslaptingos istorijos. Kelionė tikrai neprailgs, o suteiks naujų žinių ir smagaus bei turiningo laiko. Miestelio centre stovi dar 1906 m. pastatyta Šv. Apaštalų Simono Judo ir Tado bažnyčia, nuo kurios atsiveria graži miestelio panorama.

Barstyčiai – miestelis, įsikūręs gamtos apsuptoje vietoje. Aplinkui gausu ežerų, kalvų ir būtinų pamatyti objektų, tad išvyka tikrai nesibaigs vien interaktyvia kelione. Jeigu dar nesate apsilankę prie didžiausio Lietuvos akmens – dabar kaip tik puiki proga tai padaryti. Savo akimis išvydę Barstyčių – Puokės akmenį, galėsite jį palyginti su Anykščių Puntuku ir galutinai nuspręsti – kuris iš jų tas Lietuvos didžiausias.

Barstyčių akmuo (SIC archyvo nuotr.)

Šiais metais miestelis gavo ypatingą titulą – Mažoji Lietuvos kultūros sostinė 2021. Miestelis pasirinko mitologijos temą, kuri padės atskleisi miestelio tapatybę, geriausius gamtos objektus, paties miestelio išskirtinumą ir svarbą, tad keliaudami po Barstyčius stabtelkite ir ties mitologijos ženklais. Pasižvalgyti po miestelį supančią gamtą ir sužinoti apie tos gamtos teikiamus stebuklus, padės čia gyvenanti Žolininkė Eglė, kuri papasakos ir pasidalins paslaptimis apie laukinių augalų naudą žmogui ir jo sveikatai.

Sudominome? Kviečiame keliauti ir pažinti dar nepažintas Lietuvos vietas, kuriose gausu lankytinų ir vaizdingų vietų prasmingai savaitgalio kelionei.

P.s. nebijokite nuklysti nuo maršruto, parodyto žemėlapyje, taip atrasite dar daugiau!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)