Pasidomėjome, kokius prabangiausius apartamentus gali pasiūlyti Lietuvos sostinė svečiams neskaičiuojantiems išlaidų. Štai geriausių Vilniaus viešbučių kambarių „grietinėlė“ – prezidentiniai apartamentai, dizainerių kurti baldai, marmuro vonios ir baseinai, kulkoms atsparūs langai, įspūdingos panoramos, atsiveriančios iš balkonų ir nepriekaištingas aptarnavimas. Panašu, kad naktis tokiame viešbutyje gali kainuoti tiek pat, kiek keturių asmenų šeimos kelionė į Filipinus. Ką rinktumėtės Jūs, jei turėtumėte galimybę apsilankyti nakčiai viename iš šių prabanga dvelkiančių apartamentų?

Viešbutis „Kempinski Hotel Cathedral Square“

„Kempinski Hotel Cathedral Square“ prezidentiniai apartamentai yra patys didžiausi Vilniuje – 132 kv.m. Juose yra svetainės kambarys su židiniu, dideliu valgomuoju stalu šešiems asmenims bei įrengta virtuvėle. Svetainė ir miegamasis atskirti, įrengtas buduaras bei erdvus vonios kambarys su dušu ir padidinta vonia. Apartamentuose patogiai apsistoti gali du svečiai. Pro apartamentų langus atsiveria Katedros aikštės ir senamiesčio panorama. Apartamentų kaina svyruoja nuo 2,000 iki 2800 eurų populiariausiu sezonu.

Visi apartamentuose esantys baldai sukurti pagal specialų užsakymą. Juose kabo „Swarovski“ kristalų šviestuvai ir lempos, pagamintos pagal specialų užsakymą. Miegamojo lovą, kur ilsisi svečiai, taip pat pagal specialų užsakymą pagamino pasaulyje gerai žinomo ekologiško švedų gamintojo „Carpe Diem Beds“ meistrai.

Taip pat, kadangi planuota, jog apartamentuose apsistos ypač svarbūs asmenys, jie įrengti pagal griežčiausius apsaugos reikalavimus, pavyzdžiui, juose buvo įmontuoti kulkoms atsparūs langai.
Svečiai apartamentuose turi galimybę pietauti ir vakarieniauti prie šešiems asmenims skirto stalo, prie kurio juos aptarnauja asmeniškai jiems vizito metu viešbučio skiriamas asmeninis liokajus.

Prezidentiniuose apartamentuose dažniausiai apsistoja aukščiausio lygio vadovai, asmenys, kuriems reikalingas padidintas saugumas ir nepriekaištingas individualus servisas, pritaikytas prie svečio poreikių. Šiuos apartamentus taip pat yra pamėgusios pasaulinio lygio muzikos žvaigždės, mėgstančios išskirtinį komfortą ir privatumą.


Viešbutis „Stikliai“

Penkių žvaigždučių sostinės viešbutyje „Stikliai“ svečiams siūlomi 43 kambariai ir apartamentai, tarp jų ir prabangus prezidentinis numeris. Erdvūs 120 kv.m apartamentai suskirstyti į tris pagrindines erdves: miegamąjį, svetainę ir darbo kambarį. Vonios kambarys dekoruotas marmuru, čia įrengtos dvi kriauklės, sukūrinė vonia, dušas ir turkiška pirtis.

Prezidentiniai apartamentai kainuoja 1200 eurų nakčiai, jie ypatingi ne tik savo prabanga ir kaina, bet ir čia viešinčiais svečiais. Personalas sutvarko apartamentus, rūpinasi jų technine būkle, skalbia ir lygina – viešbučio svečiams – jokių buities rūpečių. Čia dažniausiai apsistoja užsienio šalių ambasadoriai, verslo atstovai, garsūs Holivudo aktoriai ir daug kitų svečių iš skirtingų šalių.

Vilniaus senamiesčio širdyje esančiuose apartamentuose buvo apsistoję tokie svečiai kaip operos solistė Montserrat Caballe, aktoriai Helen Mirren, Naomi Watts, Danielis Craigas, dizaineris Paco Rabanne, JAV politikė Hillary Clinton ir t.t.

Viešbutis „Vilnius Grand Resort“

Pro prezidentinių apartamentų langus šiame viešbutyje atsiveria vaizdas į viešbučio aplinką, tvenkinius, miškus ir pievas. Iki 100 m2 ploto apartamentus sudaro poilsio zona, miegamasis su itin didele dvigule lova, darbo kambarys bei marmuru dekoruotas vonios kambarys, kuriame didelė dušo kabina, masažinė vonia ir privati sauna. Apartamentai jungiasi vieni su kitais, tad komfortiškai ir individualiai gali apsistoti daug asmenų, pavyzdžiui, įžymybė su visu savo aptarnaujančiu personalu. Čia gyveno tokios pasaulinės žvaigždės, kaip Lady Gaga, Lana Del Ray, John Carry ir kiti. Taip pat apartamentuose dažnai nori apsistoti jaunavedžiai.

Šių apartamentų svečiams registratūros darbuotojai padeda išsiųsti laiškus ar siuntinius, užsako ekskursijas, vietas restorane, bilietus į teatrą, renginį, kitas paslaugas (auklės, vertėjų, transporto, floristo). Be standartinių patogumų, gyvenančių apartamentuose laukia golfo pamokos „V Golf klube” bei SPA procedūros. Norintieji apsistoti šiuose apartamentuose turės sumokėti nuo 400 EUR per naktį.

Viešbutis „Narutis“

Pilies gatvėje esantis penkių žvaigždučių viešbutis siūlo dvejus prabangius prezidentinius apartamentus su vaizdu į Vilniaus senamiesčio gatveles. Rafinuoto dekoro apartamentuose yra miegamasis, erdvi svetainė ir marmuru dekoruotas vonios kambarys su dušu bei sūkurine vonia arba garų pirtimi.

Jų interjerą puošia unikalios freskos, sienų tapyba ir originalios XVI a. lubos. Pro apartamentų langus atsiveria senamiesčio vaizdai. Viešbučio SPA centre įrengta sauna, garų pirtis, sūkurinė vonia ir masažo salonas. Viešbučio atstovai, paklausti, kokios įžymybės buvo apsistojusios jų viešbutyje, išliko diskretiški: „Neskelbiame, kada kas atvažiuoja ir kas pas mus svečiavosi, gerbiame svečių privatumą.“

Apartamentų kainos kiekvieną dieną yra skirtingos, pasak atstovų, šiandien jie gali būti pigesni nei sezono metu. Tai priklauso nuo situacijos šalyje, nuo sezono, nuo svečių srauto.

Viešbutis „Radisson Blu Astorija“

Vilniaus senamiestyje įsikūrusio viešbučio apartamentai tuo pačiu pavadinimu „Astorija“ buvo specialiai sukurti 2007 metais. Apartamentų svečiai gali mėgautis gana didele 89 kv.m erdve (sujungtu valgomuoju ir svetaine, miegamuoju, baru, garine pirtimi). Kalbėdami apie apartamentų dizainą, „Radisson Blu Astorija“ atstovai išskiria itališkus baldus, specialiai austą kilimą su „Astorija“ apartamentų inicialais, grindyse įdiegtą apšvietimas su „Swarowski" kristalais bei prabangią vonios santechniką.

Apartamentai yra ketvirtame aukšte, juos sudaro du kambariai, tačiau yra galimybė juos išplėsti iki 4 kambarių. Šia galimybe pasinaudojo Lietuvoje viešėjęs Japonijos imperatorius Akihito ir jo žmona Michiko. Papildomuose kambariuose imperatoriška šeima apgyvendino savo asmeninę kambarinę ir virtuvės šefą. Svečiai daugiau kambarių renkasi tuomet, kai norima papildomo komforto arba saugumo sumetimais. Didžiųjų valstybių vadovų atvykimo atvejais šalia esančiuose kambariuose apgyvendinti apsaugininkai garantuoja 24 valandų apsaugą.

Prabanga, saugumas ir erdvumas čia nakčiai kainuoja nuo 600 eurų. Tarp „Astorija“ apartamentų svečių pavardžių šmėžuoja garsių asmenų pavardės: princas Charlesas (Čarlzas), George'as W Bushas, Donaldas Tuskas, dainininkai Eros Ramazzotti, „Scorpions", Andrea Bocelli, Vaneessa-Mae, Seal, Marilyn Manson, Patricia Kaas.

Viešbutis „Imperial Hotel & Restaurant“

Viešbutyje esantis pats prabangiausias, erdviausias kambarys yra 60 kv.m. Tai statistinis lietuvio trijų kambarių butas, o tokiame didžiuliame ir prašmatniame kambaryje svečias apsistoja vienas.
Kambaryje yra visko, ko gali prireikti svečiui: lyginimo lenta, mini-baras, seifas, skėčiai, šlepetės, chalatai, viešbučio vardinė kosmetika, espreso kavos aparatas.

Viešbutis rūpinasi svečių kokybišku miegu: apartamentuose, kaip ir kituose šio viešbučio kambariuose, paklota aukščiausios klasės medvilnės patalynė, pūkinės antklodės, pūkiniai antčiužiniai. Kambariuose dvigubo stiklo paketai apsaugai nuo snaiperių, krištolo satinai, atkurti antikvariniai baldai iš visos Europos. Apartamentų kaina, pasak viešbučio atstovų, priklauso nuo situacijos: kambarys gali kainuoti 300 eurų ar 700 eurų. Į šią kaina įeina visas paslaugų spektras, nuo pasitikimo, gėrimų bare, apsilankymo restorane. Čia gyveno tokios pasaulinės žvaigždės kaip Enrique Iglesias, Stingas, Maksimas Galkinas, Dima Bilanas, Tatu, Tiesto, Demis Roussos, Raimons Pauls, Filipas Kirkorovas, Alla Pugacheva.

Pasak viešbučio atstovų, prašmatnius apartamentus dažnai užsisako ir lietuviai, ypač tokioms ypatingoms progoms kaip vestuvės, tuoktuvių metinės. Dažnai tai būna antrosios pusės staigmena gimtadienio ar šv. Valentino dienos proga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt