Bažnyčios bokšte atidarys apžvalgos aikštelę

Rudeniui įsibėgėjus šurmulio Palangos kurorte išties gerokai mažiau, tačiau vasaros sezono pabaiga pamažu persikelia į rudenį. Šiuo metu poilsiautojų skaičius čia siekia maždaug 40 proc. to, kiek suplūsta vasaros viduryje. „Šiemet stebime pailgėjusį sezoną. Spalio pabaigoje mieste dar buvo labai daug svečių. Anksčiau nuo rugpjūčio vidurio žmonės tarsi išnykdavo“, – teigia Palangos turizmo informacijos centro vyriausioji specialistė Alma Slaboševičienė.

Ji neabejoja, kad svečių dar padaugės, kai Palangoje atsiras naujų traukos objektų. Jau po poros mėnesių Palangos Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčios bokšte bus įrengta apžvalgos aikštelė, į kurią pakilę norintys galės pažvelgti į kurortą iš paukščio skrydžio.
Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia

Lankytojų laukia bet kokiu oru

Kol Palangos valdžia dar ruošiasi baseino atidarymui, kurorto pašonėje sėkmingai veikia didžiulis poilsio ir sveikatinimo kompleksas „Atostogų parkas“, turintis 15 įvairaus dydžio ir paskirties baseinų, kurie įtraukti į Lietuvos rekordų knygą. „Ką veikti žmogui prie jūros, kai oras blogas? Tada visi Palangos svečiai atvyksta pas mus. Mes gelbėjame palangiškius ir miesto svečius nuo blogo oro, gelbėjame jų atostogas“, – sako komplekso direktorius Ričardas Jovaiša.

Duris atvėręs prieš dvejus metus, „Atostogų parkas“ pasiūlė poilsiautojams šiltus baseinus, pirtis, vandens pramogas vaikams, sveikatinimo programas. Lankytojus vilioja čia sveikatinimui naudojamas geoterminis mineralinis vanduo bei iš ežerų dugno iškasamas tūkstančių metų senumo gydomasis purvas – sapropelis.

Tyliojo sezono publika išranki

Verslininkai ir renginių organizatoriai ką tik prasidėjusį sezoną Palangoje vadina tyliuoju arba nebyliuoju. Nors daugelis centre esančių kavinių bei laisvalaikio zonų jau uždarytos iki kitos vasaros, pagrindinės pramogų erdvės – muzikos klubai „Ramybė“, „Vandenis“, Kurhauzo salė, atnaujinta Palangos koncertų salė, Palangos gintaro muziejus – lankytojų laukia ištisus metus.

Nuolat veikiančių pramogų erdvių ateityje, panašu, tik daugės, nes poreikis joms rastis vis auga.
12 metų Palangoje renginius organizuojanti „Ramybės“ kultūros centro direktorė Sigita Staškevičienė tvirtino, kad šiemet sulaukė itin daug pasiūlymų koncertuoti iš užsienio atlikėjų.

„Užsienio muzikantams labai patinka mūsų publika, o ji solidi ir išlepusi. Tai daugiausiai ne vietiniai, o žmonės, atvykstantys iš visos Lietuvos. Jie nori išskirtinių atlikėjų, labiau egzotiško skambesio“, – pastebėjo renginių organizatorė.
Palangos koncertų salė

Planuoja daugiau koncertų

Kasmet vis daugiau renginių palangiškiams ir svečiams pasiūlo prieš kelerius metus atnaujinta Kurhauzo salė. Vasarą šis pačiame kurorto centre esantis traukos objektas buvo ypač lankomas turistų. Čia rugsėjo pabaigoje vyko Baltų vienybės dienai skirti renginiai, kuriuose dalyvavo daug atlikėjų iš užsienio. Lapkričio 12-26 dienomis vyks klasikinės muzikos koncertų ciklas „Kurhauzo ruduo“.

Palangos kultūros ir jaunimo centro direktorė Vita Petrauskienė teigia, kad Kurhauze aukščiausio lygio renginių tik daugės. Planus kiek apsunkina tai, kad koncertų salė nedidelė, į ją telpa ne visi atlikėjų kolektyvai, kurie mielai sutiktų čia pasirodyti. „Renginių pasiūlos ir dabar užtenka, kad tik publikos būtų“, – sakė V. Petrauskienė.
Palangos kurhauzas

Kvies kaitintis gintaro pirtyje

Regis, būtent sveikatinimo paslaugų labiausiai trokšta į pajūrį atvykstantys poilsiautojai. Pirmaisiais „Atostogų parko“ veiklos metais čia apsilankė apie 150 tūkst. lankytojų, antraisiais – tiek pat per 10 mėnesių. Komplekso valdytojai numatė netrukus savo lankytojams pasiūlyti pasikaitinti gintaro pirtyje.

„Tai bus pirmoji pasaulyje pirtis, kurios visos sienos ir lubos – iš gintaro. Ne paslaptis, kad gintaras labai teigiamai veikia organizmą, prie tam tikros temperatūros išskirdamas amino rūgštis, kurios ypač reikalingos žmogaus organizmui. Kitąmet taip pat planuojame atidaryti vaikų poilsio zoną – dirbtines kopas, kur mažieji galės žaisti ir pramogauti lyg paplūdimyje prie jūros“, – naujoves vardija R. Jovaiša.

Palangoje stato miesto baseiną

Palangos kurorto sezoniškumo problemą turėtų išspręsti jau kitąmet duris atversiantis naujas miesto baseinas. Šiuo metu pačiame miesto centre statomas baseinas su sveikatingumo centru ir viešąja pirtimi leis poilsiautojams neišvykus iš miesto maloniai praleisti laiką su šeima. Be aštuonių takelių baseino čia bus įrengtos vandens pramogų zonos vaikams ir suaugusiems, pirtys, sūkurinės vonios, masažo kabinetai, treniruoklių salė.

Sveikatingumo centro su vandens pramogomis Palanga laukia jau seniai. Jis padės išspręsti kurorto sezoniškumo problemą ir taps puikiu pasirinkimu Palangos svečiams net vasarą, kai ilsėtis prie jūros trukdys prasti orai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt