Tačiau kokia Palanga už J. Basanavičiaus gatvės?

Tokia, kiek nutrypta Palanga ramybę mėgstančius žmones nelabai džiugina, o ypač minėta triukšminga gatvė. Todėl kiti dažniausiai renkasi kitus kurortus – persikelia į Neringą, kur ramybės oazė – garantuota. Vis dėlto neapsigaukite – už J. Basanavičiaus gatvės Palanga kitokia. Kviečiame susipažinti.

Palanga

DELFI Kelionės pasivaikščiojo po Palangos kurortą kiek tolėliau nuo siautulingos gatvės. Pasirodo, ramybę atrasti galima ir čia.

Palanga

Visai šalia J. Basanavičiaus gatvės palei upelį driekiasi takelis, apie kurį mažai kas žino. Gali būti, kad juo einant nesutiksi nei vieno žmogaus. Užtat galima grožėtis tykiai tekančiu upeliu, nematytais pastatais, apaugusiais vijokliais ar krantinėje saulės spinduliuose besišildančiomis antimis.

Palanga

Pažvelgus į kitą pusę akis džiugina autentiški namai. Vienas iš jų – Birutės alėjoje esantys Palangos karininkų poilsio namai „Ramovė“.

Palangos karininkų poilsio namai „Ramovė“

Ramovės vila nuo senų laikų buvo mėgstama karininkų ir jų šeimų poilsio vieta. Dabar pastatas įtrauktas į kultūros vertybių registrą.

Kaip ir prieškario laikais, taip ir dabar Palangos karininkų ramovė yra mėgstama Krašto apsaugos sistemos karių, valstybės tarnautojų ir darbuotojų bei jų šeimų narių poilsio vieta.

Ramybės jausmą suteikia ir kitas naujų apartamentų kvartalas, įsikūręs jaukiai tarp ošiančių pušų.

Palanga

Kitoje J. Basanavičiaus pusėje, palei pat jūrą nusidriekusioje Meilės alėjoje puikuojasi neseniai naujai duris atvėręs istorinis pastatas – vila „Komoda“.

Vila „Komoda“

Paėjus tolėliau, kiton pusėn – galime pamatyti senuosius poilsio namus – „Rugelį“ ir jau apleistą „Lino“ baseino griaučius.

Apleistas „Lino“ baseinas

Vytauto gatvėje galime paganyti į spalvingų ir jaukių kavinių vasaros terasų dekoracijas ir spalvotų gėlių kampelius.

Palanga

O kiek atokiau, Birutės alėjoje esančiame nuosavų namų kvartale, galima susipažinti ir su žymių lietuvių kompozitorių Balio Dvariono ir Juozo Karoso vasaros namais.

Kompozitoriaus Balio Dvariono namas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)