„Kempingas – idealiausia vieta ramiam poilsiui prie vandens telkinio, medžių šešėlyje su visais Jums reikalingais patogumais“, – patirtimi dalinasi Marijampolės kempingo atstovai.

Kempingas skirtas tik užsieniečiams – mitas

Dažnas vos tik pagalvojęs ar išgirdęs žodį „kempingas“, mintyse jį susieja su užsieniečių poilsio ir apsistojimo vieta. „Klaidinga manyti, kad kempingas skirtas tik užsieniečiams, – sako Marijampolės kempingo atstovai, – Lietuviai čia taip pat labai laukiami ir gali naudotis visais kempingo privalumais“. Vertinantiems gamtą ir civilizaciją – tai vienas iš geriausių variantų pailsėti. Kempinge nebūtinai turite praleisti visą savaitę ar savaitgalį su „kemperiu“ ir palapine, čia atras ką veikti ir vienai dienai ar popietei norintys pabėgti nuo darbų rutinos ar tiesiog norintys išsimaudyti, išsitiesti po medžiu ir atsipalaiduoti.

Kokiomis paslaugomis galima pasinaudoti kempingo teritorijoje?

„Visų pirma, kempinge galėsite pailsėti sutvarkytoje, atsipalaiduoti paruoštoje aplinkoje, – pasakoja Marijampolės kempingo atstovai, – Sutvarkyta teritorija ir poilsiavietės yra vienas iš mūsų prioritetų“. Be tualeto, dušo, virtuvėlės, kempingo teritorijoje galite naudotis hamakais, sėdmaišiais, laužavietėmis, staliukais pavalgyti, krepšinio ir tinklinio aikštelėmis.

Nusimaudyti galite tiek tvenkinyje, tiek Šešupėje. Vandenyje galite naudotis vandens dviračiais ir vandens batutu. Mažieji taip pat nepamiršti – teritorijoje yra net kelios žaidimų aikštelės patiems mažiausiems, tad tėveliai galės kiek atsipūsti.

Kempingo pramogos

Kokių šalių atstovai lankosi kempinge?

Lietuva yra sankryžoje tarp šiaurės ir pietų, todėl keliautojai per mus keliauja tiek iš viršaus, tiek iš apačios. „Kempinge jau buvo apsistoję nemažai vokiečių, čekų, italų, prancūzų, taip pat kaimynų lenkų, – patirtimi dalinasi Marijampolės kempingo atstovai, – Iš kitos pusės buvo ir švedų, ir suomių, ir norvegų. Iš šiaurės keliaujantys poilsiautojai dažnai čia sustoja, nes Marijampolės kempingas – paskutinis taškas, kur gali atsiskaityti eurais, Lenkijoje jau kita valiuta, tad dauguma nusprendžia pailsėti būtent pas mus prieš važiuojant toliau į pietus.

Iš pietų keliaujantiems turistams Lietuvoje mes esame pirmas taškas, kur jie gali apsistoti“. Neseniai Marijampolės kempinge lankėsi ir Pietų Korėjos pilietis, dviračiu atvykęs nuo Sankt Peterburgo. „Tai jau antras svečias iš Pietų Korėjos mūsų kempinge,“ – džiaugiasi poilsiavietės savininkai.

Svečias iš Pietų Korėjos

Kuo skiriasi kempingai?

Kempingas kempingui nelygus, vieni gali pasigirti vandens telkiniais, kuriuose galima ne tik maudytis, bet ir žvejoti (pvz., „Bona“ kempingas, esantis Varėnos rajone), kitur teikiamos slidinėjimo paslaugos (pvz., „Vilniaus camping“), dar kitur yra parduotuvių (pvz., „Jūros kempingas“ Klaipėdoje) ir kavinių ar valgyklų (pvz., „Žemsodis“ Plungės rajone), taigi Jums net nereikės palikti teritorijos, kad turėtumėte viską, ko Jums gali prireikti. „Kempingą rinkitės pagal savo poreikius, – pataria kempingo atstovai, – Jei Jums norisi visiškos civilizacijos, tuomet gal geriau rinktis tokį kempingą, kuriame yra nameliai, tualetai, dušai, parduotuvės, kavinės ar valgyklos.

Kempingo poilsiautojai

Galbūt Jums bus idealus variantas miesto kempingas ir gamtos visiškai nereikės. Norintys apsistoti gamtoje, nepamirškite patikrinti, ar kempingo teritorijoje yra koks vandens telkinys, kad netektų nusivilti, nes ne visuose kempinguose jie būna, kai kuriuose rasite tik dušo kabinas“.

Marijampolės kempingas įsikūręs Marijampolės pakraštyje važiuojant link Lenkijos sienos. Teritorija yra beveik 11 ha dydžio su vandens telkiniu ir upe. „Norėtume paskatinti, kad ir tautiečiai atvyktų pailsėti, kad atrastų ir išbandytų tokią poilsio alternatyvą, kokią mes galime pasiūlyti. Čia jie gali apsistoti tiek vienai dienai, tiek savaitgaliui ar ilgiau. Be to, apsistoję pas mus, tautiečiai iš kitų miestų gali apžiūrėti ir apkeliauti aplink Suvalkiją, o pamatyti čia tikrai yra ką“, – kviečia kempingo atstovai.

Marijamolės kempingas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)