Kirkilų apžvalgos bokštas

Aktyviais karstiniais reiškiniais išsiskiriantį Biržų kraštovaizdį įdomu pamatyti iš 30 metrų aukščio apžvalgos bokšto. Jis primena Mėnulį, nuo jo viršaus atsiveria galybė ežerėlių. Tai ne kas kita, o vandens prisipildžiusios įgriuvos, kurios vasarą dar ir nusidažo įvairiomis spalvomis!

Marvelės kaskados

Vasarą Marvelės upės slėnyje tvyro ramuma – tykiai laipteliais čiurlenantis vanduo kviečia nurimti ir atsikvėpti. Tačiau vietos gyventojai pasakoja, kad pavasarį, kai tirpsta ledai, kaskados virsta šniokščiančiu vandens keliu, kurį verta išvysti.

Aukštumalos pažintinis takas

Įspūdis toks, tarsi būtum kažkur savanoje, tetrūksta tik žirafų ir zebrų. Taip savo patirtis apibūdina dažnas, pirmąkart apsilankęs Aukštumalos pažintiniame take (Šilutės r.). Šis pažintinis takas, vingiuojantis Nemuno deltos regioniniu parku, laikomas vienu gražiausių takų pėstiesiems Lietuvoje. Daugiau nei 1 km ilgio medinis takas nutiestas vietoj ankstesnio, kadaise jungusio čia buvusius pelkininkų kaimus. Tako pabaigoje prie pelkinio ežerėlio yra įrengta 3 m aukščio apžvalgos aikštelė, nuo kurios atsiveria paslaptingos aukštapelkės panorama.

Svencelė

Jei gaudyti vėją – tai Svencelėje. Vandens sporto mėgėjai jau seniai atrado šį ant Kuršių marių kranto įsikūrusį modernų jėgos aitvarų ir buriavimo centrą. Neparėpiama marių erdvė, laukinė gamta, atsiveriantys Kuršių nerijos vaizdai sužavi kiekvieną gaudyti palankaus vėjo atvykusį keliautoją.

Svencelės sezono uždarymo varžybų akimirkos

Apvalaso ežeras

Gamta kartais iškrečią pokštų – Apvalaso ežero natūralūs kontūrai, kuriuos galima pamatyti iš paukščio skrydžio, labai primena Lietuvos kontūrus žemėlapyje! Atvykę pasivaikščioti unikalaus ežero pakrantėmis, būtinai užsukite į netoliese įsikūrusį ir savo ūkiu garsėjantį Ilzenbergo dvarą.

Apvalaso ežeras

Etnokosmologijos muziejus

Ar kada matėte, kaip lyja žvaigždėmis? Lietuvoje taip nutinka rugpjūtį ir rugsėjį, o geriausia vieta, kur tokiu metu galėtumėte atsidurti, – Lietuvos etnokosmologijos muziejus. Molėtų astronomijos observatorija – tarsi iš fantastinio filmo, dienomis pro saulės teleskopus čia galima matyti didžiąją mūsų žvaigždę, naktimis skaičiuoti žvaigždynus ir stebėti švytintį meteorų lietų. Patyrę edukatoriai kantriai atsako į smalsuolių klausimus ir aktyviai kviečia vaikus į pasaulį, kurį patys be galo mėgsta.

Molėtų etnokosmologijos muziejus

Baterija „Memel Nord“

Žingsnis į kopose paslėptus įtvirtinimus – ir jus sustingdo šalta karinio konflikto atmosfera. Antrojo pasaulinio karo bunkeriuose įkurtoje ekspozicijoje – granatos, minų ir bombų skeveldros, karininkų asmeniniai daiktai. Visa tai suteikia galimybę patiems prisiliesti prie sudėtingos karo kasdienybės istorijos.

Memel Nord

Panemunės pilis

Viena iš autentiškiausių Lietuvos pilių. Bėgantys amžiai mažai pakeitė jos architektūrą, o garsaus ano meto architekto Petro Nonharto projektas – tobulas. Santūrios ir kartu didingos formos kalba apie vengrų didikų Eperješų giminės užmojus. Pilį rekonstravo naujasis jos savininkas – Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės vėliavininkas Antanas Gelgaudas. Šiandien čia rengiamos meno parodos, teatralizuoti pasirodymai, amatų mugės.

Salako bažnyčia

Iš toli matyti aukštai į dangų besistiebiantis Salako bažnyčios bokštas. Ryškiausias miestelio architektūros akcentas tarsi perkelia į senąją Angliją. Švč. Mergelės Marijos Sopulingosios bažnyčia užburia didybe ir ryškiai išsiskiria iš vietos kraštovaizdžio.

Salako bažnyčia

Klinčių karjerai

Marso kanjonai Lietuvoje? Neįmanoma taps realybe, jei aplankysite ir pačių lietuvių dar neseniai atrastą Šiaurės Lietuvos kampelį. Prieš 300 milijonų metų Akmenės rajone susiformavę ir daug metų kasami klinčių klodai virto unikaliu kanjonų kraštovaizdžiu, visiškai nebūdingu Lietuvai. Dar įdomiau, kad juros periodo uolienose rasta dinozaurų liekanų!

Pagonijos uola

Mėgstate kopinėti? Nebūtina vykti toli į kalnus! Betoninė Pagonijos uola, siekianti 13 metrų aukštį, kviečia išbandyti net 12 skirtingų lipimo takų, išsiskiriančių įvairiausiu reljefu. Tinkamą trasą ras ir pradedantys, ir patyrę.

Baltosios rožės tiltas

Tiltas rekordininkas, romantišku pavadinimu Baltoji rožė, sujungia Nemuno krantus. Tai aukščiausias tiltas šalyje, dėl didingų proporcijų jis įtrauktas į Lietuvos rekordų knygą.

Baltosios rožės tiltas

Ūlos akis

Populiariausia tarp vandens turistų – Ūla, kuria plaukiant galima pamatyti „Ūlos akį“ – duburyje trykštantį šaltinį, kurio dugne nuolat kunkuliuoja stipraus vandens srauto keliamas smėlis. Ūla teka didžiausio Lietuvoje Dzūkijos nacionalinio parko teritorijoje, kur gausu pažintinių takų pėstiesiems bei dviratininkams.