Birželio 7 dieną Butrimonyse buvo atidaryta rekonstruota istorinė trikampė miestelio aikštė. Išskirtinis atnaujintos aikštės elementas – fontanas. Jis yra akrilo kolbos formos, viduje sukasi didžiulis vandens sūkurys. Per fontano sieną bėga vanduo, kuris sukuria neįprastą vaizdą.

Fontanas simbolizuoja Butrimonyse šimtmečius draugiškai gyvenančias lietuvių, totorių, žydų tautas.

Pasak Butrimonių seniūnijos darbuotojų, iki šiol lankytinų vietų miestelyje nebuvo, o dabar vis daugiau turistų atvyksta pasigerėti fontanu.

Butrimonių aikštėje nutiesti nauji ir atnaujinti seni takai, kurie pritaikyti ir neįgaliesiems, panaikintas dešimtmečius neveikęs fontanas, pastatyti nauji suoliukai, šiukšliadėžės, dviračių stovas, informacinis stendas, apšvietimas.

Fontanas Butrimonyse

Atnaujinta aikštė tapo poilsio parku, kuriame laiką gali leisti ir vaikai, ir suaugę. Čia įrengtos žaidimų aikštelės vaikams, sūpuoklės, lauko muzikos instrumentai, vandens gertuvė.

Butrimonių aikštėje atnaujintas ir jos simbolis akmuo. Jis iškeltas aukščiau žemės, nuvalytas, prie jo prieiti įrengti takeliai.

Fontanas Butrimonyse

Butrimonių miestelio aikštė susiformavo XVII amžiuje. Jos planas ir centrinės Butrimonių dalies gatvių tinklas yra paskelbtas Lietuvos urbanistikos paminklu, todėl jos rekonstrukcija vykdyta atsižvelgiant į specialiuosius paveldosaugos reikalavimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)