Prie vieno iš įvažiavimų į Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės teritoriją yra asfaltuotas kelias, suteikiantis iliuziją, jog riedama ne nuokalnės, o įkalnės kryptimi. Pasak keliautojo Manto, tokių vietų mūsų šalyje daugiau nėra.

„Žinoma, jog keista stebėti, kaip plika akimi matomas vaizdas prieštarauja gamtos dėsniams. Ko gero, tokia gravitacijos iliuzija atsiranda todėl, kad šiame keliuke nėra pastatų ar kitų inžinerinių objektų, galinčių mums suteikti perspektyvą ir įvertinti kelio aukštį. Vis dėlto, jausmas čia lankantis yra ypatingas, taigi rekomenduoju kiekvienam nuvykti į gravitacinę kalvą ir šį gamtos fenomeną išmėginti pačiam. Tiesa, yra teigiančių, jog ilgiau čia pasivaikščiojus gali pasijusti sunkiai paaiškinamas nestabilumo jausmas“, – pasakoja M. Brazdžionis.

Kruonio optinę iliuziją išmėginti geriausia ridenant kamuolį ar automobiliu riedant laisva pavara.
Manto įspūdžiai iš Kruonio gravitacinės kalvos:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją