Broliai Danielis ir Sina turi lietuviško kraujo – čia užaugo jų močiutė, ji vėliau įsikūrė Vokietijoje ir susilaukė vaikų. Šią vasarą broliai atvyko į Lietuvą ir atsivežė savo antrąsias puses pažiūrėti iš kokios šalies jiedu yra kilę ir kaip gyveno jų močiutė. Lietuvoje per dvi savaites jie aplankė Palangą, Nidą, Kauną, Vilnių, Trakus.

Vokiečiai prasitarė, kad atostogų metu jiems labiausiai įsiminė plaukimas baidarėmis Dubysos upe ir mūsų natūralios gamtos grožis.

„Džiaugiamės, kad pasitaikė puikus oras, buvo šilta ir saulėta diena. Stebėjome nuostabius upės šlaitus ir vandens paukščius. Sustojome pakrantėje, kur netoli mūsų plaukiojo žmonės. Nusprendėme išsimaudyti ir mes. Vokietijos upėse niekada nesimaudome, nes vanduo ten labai užterštas. Lietuvoje maudytis buvo tikras iššūkis! Norėjome greičiau lipti į krantą ir buvo keista stebėti, kaip kiti plaukioja tokiame šaltame vandenyje“, – įspūdžiais dalinosi jie.

Iš visų lankytų Lietuvos miestų jiems labiausiai įsiminė Vilnius ir jį pavadino labai europietišku miestu: „Vilniuje mums didžiulį įspūdį paliko Aušros vartai ir miesto simbolis – Gedimino bokštas. Nuo jo matėsi visa miesto panorama – įspūdingas reginys! Sostinėje turite ypatingą senamiestį. Tos siauros, senovę menančios senamiesčio gatvelės mus taip sužavėjo, kad dar tikrai čia sugrįšime. Be to, labai patiko jūsų sostinės atmosfera, žmonės čia labai stilingi ir draugiški.“

Atostogaudami Lietuvoje jie mėgavosi mūsų krašto virtuve ir išragavo daug tradicinių patiekalų. Viskas jiems buvo labai skanu, išskyrus – vėdarus: „Mums šis patiekalas visiškai nepatiko, vien jo kvapas nekėlė apetito. O skonį galime apibūdinti taip: „labai intensyvus kiaulienos skonis“. Tai vienintelis dalykas, kas mums Lietuvoje nepatiko.“

Į mūsų šalį jie atvyko vasaros prekių išpardavimo metu ir apsilankę didžiuosiuose prekybos centruose pastebėjo, kad kai kurie drabužiai čia kainuoja brangiau ir Vokietijoje galima rasti prekių su didesnėmis nuolaidomis, todėl iš čia jie beveik nieko nenusipirko.

Kalbant apie maisto ir pramogų kainas, jie sakė, jos yra labai panašios kaip ir Vokietijoje. Tiesa, palyginę, kokius atlyginimus gauna vokiečiai ir lietuviai – suglumo. Svarstė kaip čia pragyvena tie, kurie gauna minimalią algą.

Namo artimiesiems ir draugams lauktuvių jie parvežė turistų taip graibstomą mūsų šalies simbolį – gintarą, naminį skruzdėlyną, šakotį, lietuviškų saldainių, mūsų firminių sūrių, kumpių ir dešrų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)