V. Šekspyro pjesės „Vasarvidžio nakties sapnas“ įkvėptas festivalis šiemet dvaran sugrįžo su dar daugiau gėlių ir jų rūšių: gėlių mylėtojai ir ne tik, čia gali grožėtis bene dviem šimtais įvairių gėlių rūšių, kurios puošia dvaro parką ir visą didžiulę teritoriją, yra įkomponuotos į masyvias skulptūras, kompozicijas. Pasak dvaro hofmaršalo Vadim Ovčinko, „praeitais metais dvare sužydo milijonas žiedų, o šių metų užmojis buvo keli milijonai, tad džiaugiamės dvigubai gėlėtesniu reginiu, kuris neturi lygių niekur Lietuvoje ir už jos ribų. Džiugina dar ir tai, kad birželio pradžioje vykęs gėlių kilimų konkursas šiais metais taip pat sulaukė dvigubai daugiau dalyvių nei pernai“. „Festivalis sutraukė floristus bei menininkus iš visos Lietuvos, nes tai puiki erdvė saviraiškai ir savęs parodymui“, – priduria Vadim Ovčinko.

Gėlių festivalis „Vasarvidžio nakties sapnas 2020“

Vienas iš dvare kompozicijas kūrusių menininkų, dailininkas Evaldas Jasiūnas, prisipažįsta įprastai kuriantis vidaus sąlygomis, tačiau šiemet nusprendė save išbandyti kurdamas meną iš gėlių, kur iššūkių netrūksta. Pasak jo, „čia svarbu yra suderinti ne tik spalvas, bet ir augalus, o pastarieji turi derėti prie skulptūros, kad jie nebūtų tarsi du skirtingi komponentai, o atrodytų, kad taip visada ir turėjo būti“. „Žinoma, dar reikia atsižvelgti ir į tai, kad viskas turi būti, kiek įmanoma, atsparu gamtos stichijoms – vėjui, lietui, saulei“, – dalijasi įžvalgomis menininkas.

Gėlių festivalis „Vasarvidžio nakties sapnas 2020“

Festivalis lankytojus kviečia gėrėtis ne tik gėlėmis, tačiau ir įtraukiančiais, dar niekur neregėtais aktorių pasirodymais, kuriuos šiemet režisuoja žymus ispanų šiuolaikinio cirko ir teatro režisierius, kūrėjas Adrianas Schvarzsteinas. Jis drauge su gausiu būriu Šiaulių ir Panevėžio teatrų aktorių stebina žiūrovus netikėtais vaidybiniais epizodais, V. Šekspyro pjesių ištraukų interpretacijomis. Pasak režisieriaus, „mes nevaidiname Šekspyro, mes esame įkvėpti Šekspyro ir jo kūrybos. Šio įkvėpimo vedini imame mažus etiudus iš V. Šekspyro pjesių ir pritaikome festivaliui, jo esmei. Dirbti čia įkvepia dar ir istorinė dvaro aplinka, puiki lietuviška vasara“.

Gėlių festivalis „Vasarvidžio nakties sapnas 2020“ Pakruojo dvare vyks kiekvieną dieną, visą vasarą iki pat pirmųjų rudens šalnų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)