Įkrauk Saulės baterijas

Dar XVI a. Mikalojus Kopernikas įrodė, kad Žemė sukasi aplink Saulę. Tačiau tik nedidelė „anoniminių“ astronautų draugija žino, kad ties koordinatėmis 55 laipsniai šiaurės platumos ir 23 laipsniai rytų ilgumos mūsų planeta stabteli. Tuo metu vieno miesto gyventojai įgyja privilegiją Saulės spinduliais mėgautis ilgiau ir daug įvairiapusiškiau nei kiti. Netikite? Saulės simboliką įprasminančių objektų Šiauliuose tikrai netrūksta: Saulės laikrodžio aikštė su Šiaulių miesto simboliu – bėgančio šaulio skulptūra, šiauliečių dažnai vadinama „Auksiniu berniuku“, Saulės laikrodis ant Šiaulių katedros pietinio fasado, fontanas „Saulės diskai“, vitražas „Saulės mūšis“.

Iššifruok žaliąjį kodą Šiauliuose

Žinote, kur gyvena 150 rūšių drugelių? Kur yra magiška vieta prie Talkšos ežero, o svajonių stotelė, meilės vartai ar rečiausių šalyje augalų buveinės? Tereikia leistis į 19 stotelių kelionę unikaliu Talkšos ekologiniu taku Šiauliuose. Neišvažiuojant iš miesto, pėsčiomis ar dviračiu gali keliauti visa šeima. Suskaičiuokite, kiek rūšių ir veislių augalų auga Šiaulių universiteto Botanikos sode!

Įsiamžink su Šiaulių „geležine ledi“

Tai didžiausia gyvūno skulptūra, užfiksuota Lietuvos rekordų knygoje. Vilnius turi legendą apie geležinį vilką, o Šiauliai didžiuojasi geležine lape – apsukrumo, išminties simboliu. Šiaulių „geležinės ledi“ skleidžiami metalinio grožio kerai apsuks galvą kiekvienam!

Šiauliai

Išbandyk stogų meditaciją

Šiauliuose iš paukščio skrydžio aukštumų atsiveria visiškai kitoks miesto vaizdas. Fotografijos muziejaus apžvalgos aikštelėje-terasoje ant stogo galima iš viršaus pažvelgti į „Gaidžio“ laikrodžio aikštę, bulvaro atkarpą, vėtrungėmis papuoštus stogus. Visų šių detalių neįmanoma pamatyti vaikštant gatvėmis. Pamatykite kitokius Šiaulius – netikėtus nepažįstamus!

Išrask dviratį iš naujo Šiauliuose

Muziejuje galima rasti įvairių laikotarpių dviračių, kurių kiekvienas turi savo istoriją ir numintą kelią. Seniausias eksponatas – XIX a. pabaigos dviratis, pagamintas Žagarėje. Tarp jų yra ir į Lietuvos rekordų knygą įrašytų dviračių. Šiame muziejuje turėsite puikią progą pamatyti ateities transportu vadinamus velomobilius.

Pasigamink jaunystės eliksyrą

„Valerijono“ vaistinė - viena seniausiai veikiančių nuo jos įsikūrimo pradžios vaistinių šalyje. Dabar „Valerijonas“ yra ne tik vaistinė, bet ir šiauliečių mėgstama arbatinė bei gydomosios kosmetikos laboratorija. Vaistinės kuriami kremai sulaukė didelio pasisekimo. Iki šiol „Valerijono“ vaistinė saugo labai senus vaistų receptus. Gal tarp jų pavyktų rasti ir jaunystės eliksyro receptą?

Patirk šokolado terapiją

Tokio muziejaus gali pavydėti ir šokolado industrija garsėjantis Briuselis. Muziejuje tampa aišku, kur auga „šokolado medžiai“, kaip šokoladą gamino majai ir actekai, kaip jo vartojimo tradicijos keitėsi amžiams bėgant. Smalsiausieji muziejaus lankytojai patys gali išbandyti jėgas gamindami šokoladinius skanėstus ir čia pat jų paragauti. Juk tikras šokoladas, ypač paties pasigamintas, yra pati geriausia terapija!

Šiauliai

Apžiūrėk amžinųjų ir svarbiausių vertybių „kolekciją“

Kas žmogui svarbiausia? Gal norėtumėte praskleisti gyvenimo svarbos šydą per neįprastą ar netikėtą ekskursiją? Likimas, istorija, tikėjimas ir kūrybingi žmonės nusprendė sudaryti „sutartį“ dėl savo galių, fantazijos ir gebėjimų įprasminimo. Amžinųjų ir svarbiausių vertybių „kolekcija“ yra padovanota Šiauliams: Prisikėlimo aikštė, skulptūra „Senelis ir anūkai“, Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedra, Saulės laikrodžio aikštė.

Pajusk suraizgyto tako galią

Ieškote vietos meditacijai, apmąstymams, vidinio pasaulio suvokimui? Pajuskite šalia Talkšos ežero vinguriuojančio energetinio labirinto galią. Pasivaikščiojimas šiuo labirintu ne tik jūsų kūnui, bet ir sielai gali duoti tai, ko jūsų protas dar negeba suprasti. Neskubėkite išeiti iš labirinto centro – čia puikiausia vieta medituoti. Laikas, praleistas šiame labirinto centre, subrandina atsakymus į daugelį klausimų.

Paragauk Saulės

Koks yra Šiaulių miesto skonis? Atsakymą į šį klausimą skonio receptoriams gali pateikti Šiaulių žemės gastronominė kelionė – „Saulės skonis“. Maitinimo paslaugas teikiančios kavinės, atsiliepdamos į Šiaulių turizmo informacijos centro iniciatyvą, sukūrė „Saulės skonį“ – patiekalą ir gėrimą tuo pačiu pavadinimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt