Medžių lajų takas

Kiekvienu metų laiku medžių lajos vis kitokios: pavasarį skleidžiantis pumpurams jos švelniai žalios, vasarą lapija sodriai žalia, rudenį lapai pagelsta, paruduoja, o žiemą – šakos be lapų... Kai medžiai numeta lapus, atsiveria ne tik medžio struktūra, bet ir tolimesni, platesni vaizdai; iškritus sniegui arba šarmos metu medžiai primena pasakų karalystę...

Drevernos apžvalgos bokštas

Užkopę į Kuršių marių pakrantėje pastatytą 15 m aukščio apžvalgos bokštą, pasijusite tarsi senosios mitologijos milžinai, žvelgiantys į savo valdas: Drevernos apylinkes, marias, už jų plytinčią Kuršių neriją. Galbūt jums pasiseks ir virš vandenų išvysite medžiojantį stambiausią Lietuvos plėšrųjį paukštį – jūrinį erelį.

Vaizdas iš Drevenos apžvalgos bokšto

Kirkilų apžvalgos bokštas

Žiemą, kai medžiai numeta lapus, atsiveria smegduobių grožis. Keliaujant geologiniu taku galima daug sužinoti apie smegduobių įvairovę, formas, susidarymą. O Biržų regioninio parko unikalaus kraštovaizdžio grožis puikiai matomas nuo išskirtinės formos apžvalgos bokšto šalia Kirkilų karstinių ežerėlių.

Žiema nuo Biržų bokšto

Juozapinės apžvalgos bokštas

Juozapinės apžvalgos bokštas arba Aukštojo apžvalgos bokštas - tai nedidelis medinis bokštas šalia Medininkų pilies ant aukščiausiojo Lietuvos taško - Aukštojo kalvos. Užlipę ant bokšto būsite 300 metrų virš jūros lygio.

Apžvalgos bokštas ant aukščiausio Lietuvos taško - Aukštojo kalvos

Mindūnų apžvalgos bokštas

Bokštas atidarytas 2015 rugsėjo mėnesį ir skirtas apžvelgti Labanoro regioninio parko kraštovaizdžio įvairovę, susipažinti su jame esančiais Baltaisiais Lakajais, Juodaisiais Lakajais, Siesarties ežeru, su salomis bei garsiąja Labanoro giria. Bokšto apžvalgos aikštelės aukštis 36 m.

Mindūnų apžvalgos bokštas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)