Miškai įsibrovę netgi į vidurį miesto, gaiviu alsavimu kviečia bent trumpam ištrūkti vakare ar savaitgalį. Stovyklavietėse, miško aikštelėse, neaprėpiamose pievose ar piliakalnio papėdėje atsivėrę įstabūs vaizdai užgniaužia kvapą, norisi patikrinti, ar tikrai nesapnuoji.

O jei jau nesapnuoji, tai kodėl tokioje vietoje nepasilikus ilgiau? Jeigu tik miško, nacionalinio ar regioninio parko taisyklės leidžia, čia galima įrengti stovyklavietę ar tiesiog suruošti pusdienio pikniką ant žolės.

Geras oras, puiki kompanija, skanūs užkandžiai, laužo dūmas ir graži vieta. Tai viskas, ko reikia tobulai iškylai į gamtą. Ko jau ko, o gražių vietų Lietuvoje netrūksta.

Pristatome VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ sudarytą unikalių Lietuvos vietų sąrašą, kuriame tikrai atrasite vietą savo iškylai gamtoje.

Saugokite mūsų gamtą – kiekvienas augalas, uogienojas, krūmokšnis, medis, netgi samana yra gamtos stebuklo dalis. Išsirinkite regioną, raskite informaciją turizmo ar lankytojų informacijos centrų svetainėse ir – pirmyn.

Su vaizdu į Pažaislio vienuolyną

Girionių poilsiavietėje ant Kauno marių kranto rasite ne tik prieglobstį nuo saulės ar lietaus – medžio meistrų pagamintas stogines, bet ir nepaprasto peno akims – nuo kranto atsiveriantį vaizdą į marias ir kitame krante stūksančio Pažaislio vienuolyno bokštus.

Trakų Vokės dvaro kieme

Trakų Vokės dvaras kasmet skelbia dvaro piknikų sezoną. Iškylaujama čia nuo ankstyvo pavasario, kai pirmieji griaustiniai jau leidžia sėsti ant žolės, iki vėlyvo rudens, kai baltus dvaro rūmus įrėmina margaspalviai medžių lapai. Vaikai, augintiniai, iškylų krepšiai ir kepsninės – pageidaujami. Dvaro šeimininkai siūlo pramogas, muzikinį foną ir ekskursijas dvare.

Pušyne prie Platelių ežero

„Paežerės“ stovyklavietę prie Platelių ežero mėgsta šeimos, žvejai ir buriuotojai. Čia visada galima rasti vietos palapinei, įsikurti pavėsinėje ar pasiimti iškylų krepšį į valtį ir iš vidurio ežero stebėti mėlynus tolius.

Tauragno ežeras

Giliausio ežero pakrantėje

Perėję visus šalia Tauragno išsibarsčiusius autentiškus etnografinius kaimus, giliausio Lietuvos ežero pakrantėje ištieskite kojas. Aukštaitijos nacionaliniame parke tyvuliuojantis, jis ir jo apylinkės sutraukia gamtos mylėtojus. Ežero panorama jie gali gėrėtis nuo dviejų pontoninių lieptų, iškylauti pavėsinėse, žvejoti, plaukioti valtimis ir žaisti tinklinį smėlėtoje pakrantėje. Vaikams čia įrengta žaidimų aikštelė. Žiemą šią vietą pamėgę žvejai ir pačiūžų sporto gerbėjai.

Ant žolės miesto centre

„Atrask jį po atviru dangumi“, – siūlo vasaros iškylų mieste „Open Kitchen“ rengėjai. Jau greitai pačiame Vilniaus centre, Tymo kvartale, siaus iškylų penktadieniai, o Kaune, Nemuno saloje, bus iškylaujama ketvirtadieniais. Atmosfera ir vienur, ir kitur tokia pat puiki, kaip ir maistas.

Open Kitchen

Ežerų krašte šalia Siesarties

Grybai, uogos, žvejyba, o gal – tiesiog romantiška naktis po žvaigždėmis. Siesarties stovyklavietėje rasite ir dar daugiau – čia įrengtose aikštelėse galima žaisti futbolą ir tinklinį, valtimi nuplaukti į netoliese esančią Birutės salą, o nuo lietaus pasislėpti pavėsinėse.

Ant Šatrijos kalno

Nuo seno pasakojama, kad ant Šatrijos kalno vasaros naktimis sulekia visos Žemaitijos raganos. Galite tai patikrinti, jei tik, žinoma, išdrįsite nakvoti po žvaigždėmis. Užtat dienomis ne raganų, o gerų bičiulių draugijoje pikniką ant kalno paskanins apylinkių vaizdai.

Šatrijos kalnas

Merkinės piliakalnio papėdėje

Iškylauti vietoje, kur susikerta upės, – nepaprasta patirtis. Sako, tai – ypatinga, geros energijos kupina vieta. Nemuno ir Merkio santaką atveriantis Merkinės piliakalnis – įspūdinga vieta iškylai. Pasistiprinę galėsite imtis ir kitokios veiklos – šis Lietuvos istorijai svarbus miestelis ir jo apylinkės gali padovanoti neišdildomų įspūdžių.

Šalia malūno

Ne tik vienas iš šešių Aukštaitijos nacionalinio parko malūnų vilioja iškylautojus į šią poilsiavietę. Netoli Pakretuonės stovyklavietės iš Žeimenio ežero išteka sraunioji Žeimenos upė, kurią taip mėgsta vandens turistai. Stovyklavietės prižiūrėtojai jiems nutiesė lieptus į ežerą, įrengė pavėsines, stalus, suolus ir laužavietes.

Milijono žvaigždučių viešbutyje

Neries regioninis parkas siūlo iškylą milijono žvaigždučių viešbutyje ant Bražuolės upelio kranto. Žvaigždės atsiras, kai naktį nušvies laužų šviesos, kai stovyklavietės apylinkėse pasklis kepamos mėsos kvapas, o kalbos pasidarys tylios, kad geriau girdėtųsi paukščių ir svirplių muzika.