Būtent taip laisvalaikį mėgsta leisti kelionių po Lietuvą entuziastas Mantas Brazdžionis – jis aktyviai gimtinę tyrinėja ne vienerius metus, per kuriuos aplankė šimtus mažiau žinomų objektų visoje šalyje. Pasak jo, norint geriausiai įvertinti mūsų šalies grožį, idealiai tam tinka regyklos bei apžvalgos bokštai.

„Bekeliaudamas po įvairiausius šalies kampelius mėgstu užsukti į apžvalgos bokštus, kurių skaičius vis auga. Dabar Lietuvoje tokių bokštų ir bokštelių galima suskaičiuoti daugiau nei 30. Daugelis jų keliautojams dovanoja puikius vaizdus į ežerus, upes ar miško horizontus“, – teigia M. Brazdžionis, savo atradimais ir rekomendacijomis besidalinantis Instagram paskyroje.

Tyrinėjant gimtąją šalį vaikiną labiausiai domina vaizdingos vietos, tokios kaip piliakalniai, atodangos ar regyklos. Žinoma, fantastiškų panoramų galima aptikti ir apžvalgos bokštuose, o M. Brazdžionis su Delfi skaitytojais pasidalino penkių tokių objektų, kuriuos verta aplankyti Lietuvoje, rekomendacijomis.

1. Rumšiškių apžvalgos bokštas (Kaišiadorių rajonas). Šalia Kauno esančios Rumšiškės visiems gerai žinomos dėl Liaudies buities muziejaus ir tiesiog trykštančios autentikos. Pačiame muziejaus teritorijos pakraštyje galima rasti nedidelį (15 metrų aukščio), bet jaukų bokštą. Žalios spalvos statinys tarsi susilieja su aplinka, o užkopus į jį atsiranda galimybė pasimėgauti šalia esančių Kauno marių krantų ir skardžių vaizdeliais.

Koordinatės: 54.859032, 24.192425

2. Drevernos apžvalgos bokštas (Klaipėdos rajonas). Dar prieš penkmetį čia buvo apleistas ir niekam neįdomus gamtos kampelis, o dabar Drevernoje įsikūręs vienas rimčiausių poilsio kompleksų – lankytojų čia laukia jachtos, restoranai ir kitos pramogos. O 15 metrų aukščio apžvalgos bokštas keliautojams atveria vaizdus į nepakartojamas Kuršių marias.

Koordinatės: 55.516089, 21.233636

3. Sendvario apžvalgos bokštas (Švenčionių rajonas). Šis objektas dar vadinamas Švenčionių bokštu, o jį rasti galima nedideliame Meilūnų kaime. Nors keliukas link šios vietos dar nebaigtas tvarkyti bei trūksta kitos reikalingos infrastruktūros, nuo Sendvario bokšto atsiveria gražūs vaizdai – atsidūrus virš medžių viršūnių galima grožėtis žaliuojančiomis Sirvėtos regioninio parko panoramomis.

Koordinatės: 55.165483, 26.210282

4. Merkinės apžvalgos bokštas (Varėnos rajonas). Dzūkijos girių toliai ir Nemuno vingiai – tobulas derinys, kurį siūlo šis apžvalgos bokštas. Jaukaus Merkinės miestelio pakraštyje esantis objektas kviečia užkopti į 25 metrų aukštį.

Koordinatės: 54.163769, 24.174908

5. Rubikių apžvalgos bokštas (Anykščių rajonas). Dar vienas 15 metrų aukščio statinys, į kurį užlipus galima pasigrožėti įspūdingais vaizdais – panoramos atsiveria į Rubikių ežerą ir jo salas, netoliese esantį piliakalnį bei regioninio parko horizontus.

Koordinatės: 55.483720, 25.267657

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)