Išvaikščiojusi dvaro bei ūkio teritoriją minėtosios įmonės vadovė, verslininkė, žurnalistė Sophie Ibbotson kaip didžiausią Ilzenbergo dvaro privalumą įvardijo natūralios gamtos grožį. Štai Didžiojoje Britanijoje prieš keletą metų paskelbta statistika atskleidė, jog potraukis gamtiškoms vietovėms yra padidėjęs dvigubai – britai veržiasi bent vieną naktį savaitėje praleisti atokiau nuo miesto, kartu su giminėmis ar draugais.

Gamta – poilsio sinonimas

„Panašių vietų lankytojus neabejotinai traukia užmiesčio ramybė, galimybė leistis į ilgus pasivaikščiojimus žalumos apsuptyje bei noras per naktį pailsėti pakeitus įprastą aplinką. Keliautojams patinka apsistoti ten, kur patrauklu ir patogu, yra geras aptarnavimas“, – patirtimi dalijosi S. Ibbotson. Ekspertė pridūrė, kad keliukai, skirti leistis į ilgus žygius gamtiškoje teritorijoje: bėgioti, klajoti, eiti su lazdomis ar lipti į kalvas – yra didelis privalumas.

Anot ekspertės, aplankyti tam tikrą objektą taip pat skatina jo autentiškumas, sąsajos su istorija, paveldu. Daugiau nei prieš pusę amžiaus Ilzenbergo dvarą įkūrė Livonijos ordino riteris Berndtas von Kersenbrockas. 35 dvarvietės statiniai yra išlikę iki šiol – apie dešimtmetį intensyviai rekonstruojami pastatai bei juos supanti aplinka palikti autentiški.

„Svarbu, kad gyvenimo sąlygos kaimo turizmo vietovėje būtų aukšto lygio. Pastebėjau, jog Ilzenbergo dvarvietėje yra pirtis, todėl ateityje galėtumėte pagalvoti ir apie SPA paslaugas svečiams su natūraliais, ūkyje naudojamais produktais“, – patarė S. Ibbotson.

Atrakcija – vištos ir karvės

500 metų istoriją menantis dvaras – vienintelis Baltijos šalyse, siekiantis biodinaminio ūkio statuso. Tai reiškia, kad dvaro teritorijoje auginami bei gaminami maisto produktai, laisvai ganosi galvijai.

„Mūsų komandai Ilzenbergo dvaras pasirodė kaip tvarkinga, prižiūrėta ir puikiai organizuota vieta, aprūpinta visais reikalingais įrenginiais. Tiesa, D. Britanijoje tokie ūkiai suteiktų svečiams galimybę iš arčiau susipažinti su naminiais gyvūnais ir pasiūlytų galimybę prisidėti prie kasdienių užduočių ūkyje: pavyzdžiui, palesinti vištas, pašerti karves. Apie tai derėtų pagalvoti“, – sakė S. Ibbotson.

Ilzenbergo dvaro ūkis

Ekspertės teigimu, vietiniams šalies dvarams trūksta tiesioginio transporto, kuris galėtų atvežti svečius iš didžiųjų šalies miestų; retai kur yra ir WiFi. Britus taip pat traukia galimybė įsigyti kažką unikalaus. Britus taip pat masina natūralūs vandens telkiniai, iki horizonto nusidriekiantys vaizdai, mažiau išpuoselėtos turistinės erdvės, galimybė pasportuoti. Galiausiai, specialistės teigimu, svečių iš užsienio labui derėtų pagalvoti ir apie angliškai kalbančių darbuotojų įdarbinimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)