Lietuvos ežerai ir upės – nuostabios, tad skirstyti jų į geriausius gal ir nederėtų, bet pirmoji vieta bent simboliškai galėtų atitekti vienai iš Ilzenbergo dvarvietės įžymybių – Lietuvos kontūrus atkartojančiam Apvalaso ežerui, tyvuliuojančiam Rokiškio rajone. Sumažintą mėlyną Lietuvą žalumos apsupty galima pamatyti iš paukščio skrydžio.

Zaraso ežero Didžiosios salos paplūdimys Zarasuose
Zaraso ežero sala

Garsėja savo paplūdimiu ir salomis. Didžiojoje saloje yra pagrindinis miesto paplūdimys, kuris yra ne tik poilsio, ramybės vieta, bet ir pramogų – čia vyksta šventės, renginiai, festivaliai. Ežere taip pat yra Italijos formos sala, kuri taip ir vadinama – Italijos sala.
I ir II Valakupių paplūdimiai Vilniaus m.
Neris

Prie Neries upės esančiuose dviejuose, netoli vienas kito nutolusiuose paplūdimiuose visada yra poilsiautojų ar tiesiog po darbų atvažiavusių ar atmynusių su dviračiais pasibūti vilniečių. Čia įrengtos futbolo, krepšinio, tinklinio aikštelės, yra tualetas, persirengimo kabinos, suoliukai, gėlo vandens čiaupas. Vaikams – žaidimų aikštelė. Šalia I paplūdimio įsikūrusi kavinė. Abiejuose paplūdimiuose budi gelbėtojai.
Gėlos paplūdimiai Vilniaus r.
Poilsiautojai prie Gėlos ežero

Vieno švariausių ežerų Vilniaus apylinkėse paplūdimio teritorijoje yra persirengimo kabinos, sūpynės, staliukai, suolai, tualetai. Ežero krantai padengti baltu moliu, apaugę pušimis.
Obuolių salos paplūdimys Molėtų r.
Molėtų apylinkių ežerai

Susimokėjus iškylos mokestį, galima dieną praleisti saloje, išsikepti lauko kepsnių, pasimaudyti. Saloje itin gausu pramogų tiek vaikams, tiek suaugusiems. Laisvalaikiui įrengtos dvi teniso kortų aikštelės, tinklinis, vaikų žaidimo aikštelės. Romantiškam pasiplaukiojimui ir žvejybos mėgėjams – visada paruoštos valtys Grabuosto ežero pakrantėje. Čia organizuojami renginiai, įvairios šventės ir kitos pramogos.
Metelių paplūdimys Lazdijų r.
Metelių regioninis parkas

Dzūkų jūra vadinamo Dusios ežero paplūdimys vasarą būna sausakimšas. Privalumų daug, du jų išskirtiniai – čia nėra uodų ir įrengtos sūpynės ne ant kranto, o pačiame ežere. Pakilus stipresniam vėjui ežeras primena jūrą. Poilsiautojų laukia gražūs smėlio paplūdimiai, įrengta vaikų žaidimo aikštelė.
Salotės paplūdimys Vilniaus m.
Salotės ežeras

Vilniečių pamėgta poilsio vieta, kurioje įrengtos persirengimo kabinos, yra tinklinio aikštelė. Vaikų pramogoms – didžiulė vaikų žaidimų aikštelė, veikia vandens sporto bazė. Yra gelbėtojų postas, sezono metu veikia prekyvietė.
Lampėdžių paplūdimys Kaune
Lampėdžiai

Viena labiausiai mėgstamų kauniečių poilsio ir maudymosi vietų – tarp Raudondvario plento ir Nemuno įsikūręs Lampėdžių karjeras. Smėlio paplūdimyje įrengti gultai, persirengimo kabinos. Atvykusieji gali paplaukioti su vandens dviračiais, irstytis valtimis. Visai netoliese įsikūręs vandens pramogų parkas.
Elektrėnų paplūdimys Elektrėnuose
Elektrėnai iš paukščio skrydžio

Burlentininkų ir kitų vandens sporto šakų mėgėjų vieta. Taip pat čia yra vaikų žaidimo aikštelė, sporto aikštelė.
Žaliųjų ežerų paplūdimys Vilniaus m.
Žalieji ežerai

Netoli Vilniaus rasite atsinaujinusį, modernų paplūdimį, kuriame įrengta skaitykla, nauja gelbėjimo stotis, pirmosios medicinos pagalbos punktas. Yra hamakų zona, alpinariumas, ant tiltų įrengti stacionarūs gultai, poilsiavietės, persirengimo kabinos, suoliukai, dviračių stovai. Paplūdimio smėlis švarus, o ežero dugnas smėlėtas. Sutvarkyti takai, teritorija apsodinta kalnapušėmis ir dekoratyviniais augalais.
Tapelių paplūdimys Vilniaus m.
Poilsiautojai prie ežerų

Mėgstama vieta šalia sostinės. Ežerą supa miškai, teritorijoje įrengtos poilsiavietės, persirengimo kabinos, yra lieptelis.
Giliaus ežero paplūdimys Kelmės r.
Poilsiautojai

Giliaus ežero poilsiavietėje įrengtas lieptas su tramplinu, vaikų žaidimo, krepšinio aikštelės, persirengimo kabinos, pavėsinės, suoliukai, laužavietė. Taip pat yra scena, kurioje vasarą vyksta renginiai. Šalia pažintinis takas.

Zarasaičio ežero paplūdimys Zarasuose
Zarasaičių paplūdimys

Garsus tuo, kad čia yra atviras plaukimo baseinas - dėl šios priežasties keletą dešimtmečių laikomas Zarasų miesto poilsiautojų traukos centru. Taip pat galima išbandyti šuolį nuo dešimties metrų į vandenį tramplinu – vieninteliu tokiu Lietuvoje.

Sartų ežero paplūdimys Zarasų r.
Sartų ežero pakrantė

Apie 700 m. nuo Dusetų miestelio centro yra paplūdimys, kuriame yra persirengimo kabinos, sūpuoklės. Pakrantė apsėta žole, įrengti suoliukai, pastatyti treniruokliai.
Panemunės paplūdimys Kaune
Kauno Panemunės paplūdimys

Smetonos alėjos gale įkurtas Panemunės paplūdimys. Čia netrūksta pramogų vaikams – įrengtos sūpynės, vaikų žaidimo aikštelės, taip pat yra tinklinio, krepšinio aikštelės. Yra pavėsinės, suoliukai, persirengimo kabinos. Prie pat yra ir Panemunės šilas.
Kulautuvos miestelio paplūdimys Kauno r.
Kulautuvos paplūdimys

Kulautuvos miestelyje ant vandens verda ekstremalaus sporto mėgėjų gyvenimas. Vandenlenčių parkas turi dvi trasas, siekiančias po 200 metrų. Yra lauko kavinė.
Palūšės paplūdimys Ignalinos r.
Palūšės paplūdimys

Vienas geriausių paplūdimių Aukštaitijos nacionaliniame parke įrengtas šalia Lūšių ežero. Pakrantė smėlėta, lėtai gilėjantis. Teritorijoje įrengti suoliukai, persirengimo kabinos, stovyklavietė, Botanikos takas.
Sveikatingumo ir poilsio parko „Slėnis“ paplūdimys Trakų m.
Galvės ežeras

Didžiausio Trakų miesto ežero Galvės paplūdimyje atsiveria vaizdas į Užutrakio dvaro sodybą bei Trakų salos pilį. Čia galima rasti paplūdimio ir vandens pramogų – poilsiautojams skirtos valtys, vandens dviračiai, paplūdimio tinklinis, smėlėta pakrantė, gultai.
Alaušo ežero paplūdimys Utenos r.
Alaušo ežeras

Populiariausiame Utenos paplūdimyje yra lauko baldai, laužavietės, sporto aikštynas, treniruokliai, vaikų žaidimo aikštelės, vandens transporto priemonių nuoma. Veikia laiko prekyba. Vasarą prie ežero vyksta kultūros renginiai, vandens sporto varžybos.
Švento ežero paplūdimys Zarasų r.
Švento ežere

Gražutės regioniniame parke esančio ežero vanduo yra vienas švariausių ir skaidriausių Lietuvoje, o šalia jo yra balčiausio smėlio paplūdimys.
Ilgio ežero paplūdimys Alytaus r.
Meilės sala Ilgio ežere

Paplūdimys yra prie Ilgio ežero, piligrimų pamėgtuose Pivašiūnuose. Poilsio zonoje įrengta sporto aikštelė su reguliuojamo aukščio krepšinio lentomis, nutiesti takai. Yra lieptelis į ežerą, pavėsinės, pastatytos persirengimo kabinos.
Rėkyvos paplūdimys Šiaulių m.
Šiauliai, Rėkyvos ežeras, DELFI skaitytojo Mindaugo M. nuotr.

Šalia tilto esančiame paplūdimyje mėgsta ilsėtis, žvejoti bei pramogauti šiauliečiai. Čia vyksta Vandens ir Rasos (Joninių), žiemos šventės.
Vijūnėlės parko paplūdimys Druskininkų m.
Vijūnėlės parkas

Parko teritorijoje įrengti 4,5 km. ilgio dviračių takai, tinklinio ir vaikų žaidimo aikštelės. Čia rasite 10 medinių lieptų. Yra gelbėjimo postas, dušai, poilsio erdvės. Veikia kavinė.
Visagino ežero paplūdimys Visagino m.
Visaginas

Visaginiečiai mėgsta laiką leisti prie ežero, čia yra ne tik pagrindiniai paplūdimiai, bet ir centrinis miesto stadionas, teniso kortai, kempingas, akrobatikos sporto centras, vaikų žaidimų aikštelės.
Vilnojos paplūdimys Vilniaus r.
Vilnojos paplūdimys

Švarus Vilnojos ežero vanduo ir seklus krantas puikiai tinka vaikams. Yra daug vandens skulptūrų. Paplūdimyje įrengti liepteliai, lauko kepsninių zona su stalais ir skėčiais (už papildomą kainą). Paplūdimyje galima ilsėtis ant smėlio, žolės, pavėsyje po medžiais. Veikia kavinė. Paplūdimys privatus, tad įėjimas mokamas.
Aukštupėnų paplūdimys Kupiškio r.
Uošvės liežuvio sala Kupiškio mariose

Teritorijoje yra smėlio paplūdimys, tinklinio aikštelė, 2 krepšinio aikštelės, vaikų žaidimų aikštelė. Taip pat persirengimo kabinos, suoliukai, mediniai lauko baldai. Budi gelbėtojai, yra valčių elingas, tiltas į salą, šalia driekiasi dviračių takas. Teritorija stebima vaizdo kameromis, vyksta įvairios šventės ir renginiai.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt