Analitikai teigia, kad noras apsigyventi pagal pomėgius ateina iš Vakarų Europos, kur masinės stovyklavietės ir suniveliuoti asmeniniai poreikiai tiesiog yra atgyvena, rašoma pranešime žiniasklaidai. Madoje – tikri turizmo perliukai, į šeimą ir jos poreikius orientuotos paslaugos, estetiška ir patogi aplinka gražiausiuose šalies kampeliuose.

Kelionių organizatoriaus „Tedo.lt“ įkūrėjo, prisiekusio keliautojo Tado Kertenio nuomone, toks poilsis ir toliau išliks populiarus, nes impulsyvus jaunimas domisi autentika ir potyriais bei įvairiomis veiklomis, o vyresnio amžiaus mėgstantys pakeliauti žmonės ieško kokybės ir komforto.

Trakų turizmo informacijos centro direktorė Laima Balčytienė įsitikinusi, kad savaitgalio ar net visos savaitės poilsis gali būti puikus nebūtinai pasirinkus populiarų kurortą ar ištaigingą viešbutį.
„Trakų rajone turime daugiau nei 100 kaimo turizmo sodybų, vilų, apartamentų, įsikūrusių gražiausiuose šio krašto kampeliuose, atokiose vietose prie vandens telkinių, kur visos dienos gali virsti sekmadieniais. Poilsiui kaime galime pasiūlyti virš 3500 vietų. Dzūkiškas atlapaširdiškas pašnekesys kad ir apie bulvinius kokorus – visa tai nuteikia bendrystei. Vyrai neretai būtent čia rišasi prijuostę ir sekmadienio rytą stoja prie keptuvės“, – šypteli L. Balčytienė.

„Miškas, ežeras, pieva Trakų apylinkėse – jie net kvepia ypatingai, ir tas gamtos kvapas vilioja“, – sako ponia Laima ir pataria nesigundyti bet kokiu pasiūlymu, o perskaityti atsiliepimus, įsitikinti paslaugų kokybe.

Į šeimos poilsį savo veiklą Trakų rajone, Pauliškėse orientuojančios „Domingo vilos“ šeimininkai Janas ir Dominyka Semionovai sako siekiantys, kad jų viloje svečiams visos dienos virstų sekmadieniais.

„Nuo aukštos kokybės čiužinio iki šiltų šlepečių. Viskuo iki smulkmenų stengiamės pasirūpinti, sukurti jaukumą ir įspūdį. Esame laimingi, kai svečiai sako, kad čia geriau negu namie, kad puikiai praleido laiką, ir, aišku, grįžta vėl“, – patirtimi dalijasi Dominyka Semionovė. „Domingo viloje“ siūlomos vietinių gidų ekskursijos, orientaciniai žaidimai, etnografinės apeigos, kad ir tradiciniai mergvakariai, meno terapijos užsiėmimai.

Aukštadvario regioniniame parke šalia Šamuko ežero įsikūrusios kaimo turizmo sodybos ,,Šamo valdos“ šeimininkė Laura Šumskienė pasakoja, kad klientų poreikių įvairovė pastaruoju metu tikrai didėja. Tad šalia ramaus poilsio ir jaukaus interjero siūlomi saviugdos užsiėmimai, visai šeimai tinkančios pramogos.

Sodybos su patogia stovyklaviete keliaujantiems poilsiautojams „Romturas“ savininkės, šeimos verslo moterys Tamara Tarasevič su dukra Irina tiki geromis šio ilgalaikio verslo perspektyvomis. Sodyba, įsikūrusi vaizdingame Aukštadvario regioniniame parke, Navos ežero pakrantėje – ideali vieta pabėgti nuo miesto šurmulio, neprarandant komforto. Tvarkingas paplūdimys, sporto aikštelė, valtys, moderni infrastruktūra – visa tai patrauklu ir klientams patinka.

Trakuose ant Totoriškių ežero kranto, autentiškame raudonų plytų pastate įsikūrusios unikalios vietos visai šeimai – „Vienaragio namo“ – bendraįkūrėja Indrė Gylytė siekia prisidėti ir prie sveikos bei sąmoningos bendruomenės kūrimo. Idėja šalia poilsio apartamentų atidaryti sveikų, natūralių, draugiškos žmogui ir gamtai sudėties produktų parduotuvėlę bei sąmoningumo bei poilsio erdvę pasiteisino su kaupu.

„Esame tarsi stotelė tarp keliautojų ir vietinių ūkininkų, supažindiname su Trakų krašte gaminamais sveikuoliškais geros kokybės produktais, galime suteikti naudingas konsultacijas maisto produktų suderinamumo klausimais. Sąmoningumo erdvėje jau kiek kitos veiklos: meditacijos, sąmoningas kvėpavimas, maudynės gongų garsuose, joga, susitikimai su dietologais, degustacijos bei kūrybinės dirbtuvės. Planuose – gyvos muzikos bei kino vakarai, specialūs užsiėmimai vaikams ir visai šeimai“, – apie svečiams numatytas veiklas pasakoja „Vienaragio namo“ šeimininkė.

Tarp piliakalnių ir ežerų įkurtoje poilsio oazėje „Shanti Resort“ poilsis tiems, kas pageidauja mėgautis už juos apgalvotomis poilsio programomis ir paketais. Vidinės ramybės ieškotojai gali išbandyti čia vykstančios jogos, meditacijos praktikas, SPA mylėtojai mėgautis masažu ir pirties programomis, o pavargę nuo sukimosi virtuvėje – ragauti vegetarinius patiekalus. Aktyvaus laisvalaikio mylėtojai leidžiasi į žygius po apylinkes ar bando pažaboti irklentes.

Tikroji atostogų atmosfera Lietuvoje jau egzistuoja, tam yra ir paklausa, ir pasiūla. Belieka nepasiklysti nupudruotuose pasiūlymuose, kur nebūna nei prasmės, nei tikrosios atgaivos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)