Dž. Kauneckas pasakoja, kad iš pradžių su draugu nusprendė išbandyti savo jėgas Ūlos, Merkio, Nemuno upėse, o po kiek laiko nutarė patraukti į Karelijos, Uralo pusę.

„Tos upės išsiskiria, nes yra pakankamai aukštai kalnuose. Startas buvo beveik 3 kilometrų aukštyje. Tai sudėtinga techniškai, logistika sudėtinga. Dalis upių žygio vadinama autonomine, kai plauki su visais daiktais, maistu, gėrimais“, – sako keliautojas.

Pasak jau keliuose žemynuose tokiu būdu keliavusio Dž. Kaunecko, plaukti katamaranais – patogu, kadangi tai yra pakankamai saugi, patogi plaukti priemonė, ja nesudėtinga gabenti daiktus.

Keliautojas pasakoja, kad upių žygis vyko dviem upėmis, lokacija – prie Kirgizijos sienos, vienu metu teko plaukti ir netoli Kinijos. Kodėl pasirinkta tokia vieta? Džeraldas tikina, kad viena pagrindinių priežasčių – kerinčio grožio gamta.

„Ten pamatai kalnus. Vakare stojama gana anksti, tad gali pajusti tą kalnų dvasią. Žvaigždės... visiems romantikams ten reikėtų važiuoti, dviese pabūti medaus mėnesiui – ideali vieta“, – prisimena keliautojas.