Iš tikrųjų, Turkmėnistanas paskutiniu metu sužibėjo dėl savo juokingos laikysenos koronaviruso atžvilgiu. Visą pandemijos laikotarpį turkmėnų valdžia ne tik neigusi, kad pas juos šis virusas egzistuoja, bet ir apskritai uždraudusi vartoti šį žodį, dabar skiepijimą padarė privalomu. Štai tau ir kardinalus įvykių posūkis. Juokingai dabar išeina – viruso nėra, bet mes nuo jo skiepijame. Gal šioje keistoje šalyje yra ir daugiau dalykų viešai rodomų vienaip, tačiau realiai neatitinkančių tikrovės?

Pabandykime pasižiūrėti remiantis tuo, ką pastebėjau ir sužinojau viešnagės Turkmėnistane metu.
Paskutiniu metu žiniasklaidoje užmačiau žinutę, jog koronavirusas šalyje ne tik egzistuoja, bet ir mirtingumas nuo jo yra gana aukštas. Paaiškėjo jog, kad ir kaip ši valstybė atrodo turtingai paviršiuje, jos ligoninėms trūksta ir kompetentingų gydytojų, ir reikiamos įrangos Covid-19 gydyti. Tačiau viešumoje ir toliau teigiama, kad šios ligos nėra, o mirties nuo koronaviruso priežastimi yra įvardijamas plaučių uždegimas. Tai štai jums ir prašom, pakeiti eilutės pavadinimą ir problemos nebelieka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)