Kristalų ola (Čihuahua, Meksika)

Lankydamiesi Meksikos Čihuahua valstijoje esančioje Kristalų oloje jausitės lyg svečiuodamiesi Supermeno buveinėje. Ši ola susiformavo 300 metrų gylyje ir joje yra neįtikėtinai didelių kristalų – kai kurių storis siekia net 4 metrus. Mokslininkai teigia, kad kai kurių čia esančių kristalų amžius siekia net 500 tūkst. metų, todėl juos apžiūrėti leidžiama tik mokslininkams. 


Kristalų ola


Haiku laiptai (Havajai, JAV) 


Šie laiptai susideda iš 3922 laiptelių, kurių kiekvienas veda Koolau kalnyno viršukalnės link. Dėl kvapą gniaužiančių vaizdų, atsiveriančių įkopus į viršūnę, šie laiptai dar vadinami laiptais į dangų.

Haiku laiptai


Vaivorykštiniai eukaliptai (Havajai, JAV) 


Šis lyg nudažytas miškas daugiau nei neįprastas. Toks išskirtinis vaizdas – tai skirtingu metų laiku susidarančio apšvietimo ir ant medžių žievės krentančių šešėlių rezultatas.


Vaivorykštiniai eukaliptai

Salvation kalnas (Kalifornija, JAV)

Šis kalnas vadinamas gyva malda negyvenamoje dykumoje ir yra toks keistas ir nederantis su aplinka, jog jį tiesiog būtina pamatyti. Šis kalvos pavidalo objektas – tai Leonardo Knighto viso gyvenimo darbas. Šio vyro misija buvo pasidalinti savo religiniu užsidegimu su visu pasauliu, išreiškiant tai ryškaus kalno pavidalu.

15 metrų aukščio kalva pradėjo kilti 1967 m., o darbai čia baigti 2011 m., kai L. Knightas mirė. Manoma, kad šiai kalvai supilti prireikė apie 454 tūkst. litrų dažų. 


Salvation kalnas

Apleistas vaiduoklių laivas (Kentukis, JAV) 


Kažin ar būtų galima rasti vietų ar objektų, baisumu prilygstančių šiam JAV Kentukio valstijoje rūdijančiam 56 metrų ilgio laivui, įstrigusiam dumble. 1902 m. pradėtas eksploatuoti laivas skirtingais istorijos etapais atliko skirtingas misijas, kol galiausiai tapo apleistu čia paliktu objektu. Prie šio laivo priartėti galima tik plaukiant kajakais. 


Vaiduoklių laivas

Guatepės uola (Antiokija, Kolumbija) 


Nebūtų lengva pasaulyje rasti tokį dramatišką įspūdį keliančių uolų, kurios prilygtų šiam 198 metrų aukščio milžinui. Čia patekti pageidaujantiems lankytojams teks įveikti 649 laiptelius. Vis tik atsiveriantis vaizdas vertas pastangų.

Guatepės uola


Traukinių kapinės (Uyuni, Bolivija) 


Nykuma – štai vienintelis žodis, galintis apibūdinti šią didingą ir tuo pačiu siaubingą vietą, kurioje buvo laidojami traukiniai. XIX amžiuje britų inžinieriai nutiesė traukinių bėgius, kad šie sujungtų Uyuni su Ramiojo vandenyno uostais, tačiau XX a. penktajame dešimtmetyje žlugus kalnakasybos pramonei ir Čilėje kilus neramumams traukiniai liko apleisti ir palikti čia rūdyti. Paprasčiausia šią vietą pasiekti taksi automobiliu.


Traukinių kapinės

Flamenko paplūdimio tankai (Culebra, Puerto Rikas) 


Flamenko paplūdimys, esantis Culebra saloje, - neįtikėtino nuostabumo paplūdimys, kuriame pagulėti saulės atokaitoje ir pasimėgauti tingiu poilsiu norėtų daugelis. Vis tik čia netrūksta siurrealistiškumo ir dramatiškumo, kurių suteikia du surūdiję grafičiais padengti tankai, įstrigę smėlyje. Šie netikėti objektai – tai amerikiečių čia vykdytų karinių pratybų palikimas. Pratybos vyko nuo XX a. ketvirtojo dešimtmečio iki pat 1971 m., kai dėl vietos gyventojų rengtų protestų ši tradicija buvo nutraukta. Į Culebra salą patekti galima keltu iš žemyninės Puerto Riko dalies.

Flamenko paplūdimio tankai

Paryžiaus katakombos (Paryžius, Prancūzija)

Paviršiuje atrodo nuostabiai, o pažvelgus gilyn kelia siaubą. Apie 6 mln. asmenų kaulai amžino poilsio atgulė po Paryžiaus gatvėmis. Giliai po žeme esančios savotiškos kapinės užėmė 280 km drėgnų ir tamsių požeminių koridorių. Buvo priimtas sprendimas kaulus perkelti į katakombas, nes žemės paviršiuje esančiose kapinėse vietos mirusiesiems paprasčiausiai nebeliko.

Kolmanskop miestas (Namibo dykuma, Namibija) 


Anksčiau klestėjusiame kalnakasybos mieste Kolmanskop buvo teatras, kazino ir kiti objektai, bet 1956 m. jis buvo apleistas. Dabar šią vietą pasiglemžė smėlis. Vis tik dar galima patyrinėti ir apžiūrėti siurrealistiškumu dvelkiančius pastatus. 


Kolmanskop miestas

Namas Drina upėje (Najina Bašta, Bosnija ir Hercegovina) 


Jei trokštate pasigėrėti visiškai ramiais upės vaizdais, ši vieta – idealus pasirinkimas, o mažytis akmenuotoje salelėje esantis namukas, esantis upės viduryje, šį vaizdelį tik dar labiau pagražins. Šis neįtikėtinai atrodantis vaizdas priverčia suabejoti gravitacijos principais. Dar lieka neatsakytas klausimas, kaip gi nameliui pavyksta atremti potvynius. Deja, šie klausimai turbūt taip ir liks neatsakyti. Automobiliu iš sostinės Belgrado čia atvyksite per tris valandas.

Namas Drina upėje

Svečių namai „Hang Nga“ (Dalatas, Vietnamas)


Deformuotos sienos ir kreivi laiptai kviečia užsukti į svečių namus, kuriuos sukurti įkvėpė siurrealistinis Salvadoro Dali menas. Kaip teigia „Secret Marvels“, lovos šiuose svečių namuose įrengtos jūros dugno įdubas primenančiose kamerose, o grotuoti langai yra panašūs į vorų numegztus tinklus. Tuo tarpu pastato eksterjeras primena išsilydžiusią žvakę.

Svečių namai „Hang Nga“


Kajyngdi ežeras (Tian Šanio kalnai, Kazachstanas)


Šį hipnotizuojantį ežerą sukūrė 1911 metais įvykęs Kebino žemės drebėjimas. Kajyngdi ežeras tyvuliuoja 2000 metrų aukštyje netoli Kazachstano sienos su Kirgizija. Per žemės drebėjimą Tian Šanio kalnuose susidarė nuošliauža, kuri sukūrė natūralią užtvanką. Susiformavęs vaiskus 400 metrų ilgio ežeras paskandino mišką.
Kajyangdi ežeras labai populiarus tarp nardymo entuziastų, tačiau ne mažiau dėmesio jis sulaukia iš iš sausumos pusės. Automobiliu iš Almatos jį galima pasiekti keliu A351.



Kajyngdi ežeras

Paplūdimys laukuose (Ljanesas, Ispanija)

Tai paplūdimys, tačiau ne toks, prie kokių mes esame įpratę. Playa de Gulpiyuri turi 50 metrų smėlio atkarpą, tačiau iš tikrųjų šis paplūdimys yra viduryje lauko, maždaug už 100 metrų nuo jūros.
Kaip teigia „Secret Marvels“, vanduo iš Kantabrijos jūros į užutėkį patenka po uolomis esančiais kanalais. Paplūdimys yra netoli kelio A8 tarp Santandero ir Ovjedo.


Paplūdimys laukuose

Karhendžas (Nebraskos valstija, JAV)


Šį meno projektą 1987 metais savo tėvo garbei sukūrė amerikiečių menininkas Jimas Reindersas. „Secret Marvels“ teigia, kad jis pamažu tampa kultine vieta. Karhendžas sukurtas iš 39 klasikinių amerikietiškų automobilių tiksliai pagal Anglijoje esantį Stounhendžą. Karhendžą galima rasti į šiaurę nuo Alajanso.



Karhendžas

Trolio liežuvis (Tisedalis, Norvegija)


Kaip galima matyti iš nuotraukų, ši lankytina vieta – stiprių nervų savininkams. Šis „uolos liežuvis“ yra 700 metrų virš Ringedalsvatneto ežero ir pasiekiamas dvylika valandų keliaujant pėsčiomis iš Skjeggedal gyvenvietės. Bebaimiai privalo pasiekti Trolio liežuvio galiuką.


Trolio liežuvis

Strombolis (netoli Sicilijos, Italija)


Lankytojai, nakčiai apsistojantys netoli Strombolio gali nuolat girdėti sproginėjimus aukščiau esančiame vulkaniniame krateryje. „Secret Marvels“ rašantis Gregoras Clarkas teigia: „Manyje tūnantis ugnikalnių mylėtojas ilgai jautė trauką šiam tobulam kūgiui Lipario salyno rytiniame pakraštyje“. Jis pasakoja, kaip stebėdavo išsilydžiusias uolienas, iš 900 metrų aukščio krentančias į Viduržemio jūrą, ir kaip žiūrėdavo į ugnikalnio pašvaistę iš valties. Ir priduria, kad net praėjus dešimtmečiui nuo jo pirmojo apsilankymo, „Strombolio magija vis dar neišblėso“.


Strombolis

Kuber Pidžio golfo laukai be žolės (Pietų Australija)


Kalnakasių mieste Kuber Pidyje esančiuose golfo laukuose be žolės dienomis būna taip karšta, kad kai kurie lankytojai mieliau žaidžia naktį. Išties keistas mėnulio peizažas – išskirtinis šių 18 duobučių golfo laukų bruožas. Kuber Pidį iš Adelaidės penkis kartus per savaitę galima pasiekti lėktuvu.


Kuber Pidžio golfo laukai

Tualetų fontanas (Fošanas, Kinija)

Norite šlapintis? Daugeliui atrodo, kad menininkas Shu Yongas tikrai norėjo, kai iš 10 tūkstančių klozetų, pisuarų ir kriauklių rentė milžinišką skulptūrą. Jai sukurti prireikė dviejų mėnesių.
Jeigu norite tai pamatyti, lipkite į centrinį Guangdongą skrendantį lėktuvą ir, pasiekę Fošaną, susiraskite Šivano parką. Štai čia ir pamatysite tualetų fontaną.



Priešpiečių dėžučių muziejus (Džordžijos valstija, JAV)

Priešpiečių dėžučių mėgėjai čia negalės nurimti. Priešpiečių dėžučių muziejus įsikūręs Kolambuse esančios antikvariato parduotuvės patalpose. Teigiama, kad tai didžiausia priešpiečių dėžučių kolekcija pasaulyje. Ją išvysti galima kasdien ir bilietas kainuoja vos 5 dolerius (4,2 euro).

#lunchboxmuseum

A post shared by Aaron (@unpoppy) on Sep 21, 2012 at 2:28pm PDT

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt