Atsižvelgiant į alkoholio apyvartą kontroliuojantį įstatymą, internete, t. y. portaluose, socialiniuose tinkluose ir asmeniniuose internetiniuose puslapiuose, draudžiama publikuoti alkoholinių gėrimų nuotraukas.

Vartoti alkoholį turistai galės, tačiau fotografuotis su taurėmis arba buteliais, ant kurių matyti alkoholinių gėrimų etiketės, taip pat minėti alkoholinių gėrimų pavadinimus į internetą keliamose žinutėse – jokiu būdu ne.

Už šios taisyklės pažeidimą numatyta 50 tūkst. batų (apie 1,4 tūkst. eurų) bauda. Tokią sumą tektų mokėti kiekvieną konkrečios nuotraukos arba žinutės buvimo internete dieną. Socialiniais tinkais besinaudojanti auditorija, esą, jau ėmė trinti publikuoto turinio istoriją.

Baudas už šio įstatymo pažeidimą Tailando valdžia pradėjo skirti dar gegužę, tiktai kriterijai, kuriais vadovaujamasi nustatant prasižengimo sudėtį, ne visada aiškūs ir daug ką lemia patikrą vykdančių pareigūnų nuomonė.

Kaip buvo rašyta Tailando laikraštyje „Bangkok Post“, tarp subjektų, kuriems gresia baudos, – maždaug 400 restoranų, pranešusių socialiniuose tinkluose, kad vėl laukia lankytojų, ir paviešinusių savo valgiaraščius. Vieno restorano savininkas tvirtina, kad jam baudą norima skirti tik dėl to, kad vieną gėrimą jis pavadino gerai žinomu.

Tailande veikiančios bendrovės „Ilves Tour“ generalinis direktorius Viktoras Krivencovas mano, kad jokių problemų turistai dėl šio įstatymo patirti neturėtų: viskas, ko iš jų tikimasi, – susipažinti su šalies, į kurią vyksta, įstatymais, ir jų laikytis.

„Jei pasakyta, kad negalima, tai kam bandyti likimą? Pasaulis tikrai išgyvens, jei tarp turstų nuotraukų nebus nė vienos, kurioje matytųsi alkoholinių gėrimų etiketės. Beje, su taure rankoje fotografuotis niekas nedraudžia ir tokią nuotrauką į internetą kelti galima,“ – paaiškino ekspertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)