Taip jau susiklostė, kad labiausiai pasaulyje išsireklamavo Dubajus. O štai Abu Dabio emyratas su savireklama kiek atsilieka, todėl ir nėra žinomas. Bet visai be reikalo. Abu Dabis turi labai ryškių privalumų, o šioje šalyje gyvenantys lietuviai sako, kad miestas yra kur kas jaukesnis ir mielesnis nei triukšmingas Dubajus.

Emyratai dažniausiai vaizduojami kaip turtingų žmonių atostogų vieta, tačiau žurnalistas Orijus įrodė, kad atostogoms šioje šalyje didelių turtų tikrai nereikia. Abu Dabis nuo Dubajaus skiriasi ne tik tuo, kad yra mažiau žinomas, bet ir tuo, kad yra kur kas pigesnis. O geriausiai kainų skirtumą pamatysite pažvelgę į viešbučių kainoraščius.

Beveik visada vienos nakvynės kaina čia maždaug 30-40 proc. mažesnė nei kaimyniniame emyrate. O jeigu rinktumėtės prabangiausius, aukščiausios klasės viešbučius – kainų skirtumai dar labiau išryškėtų. Tai, kas Dubajuje kainuoja tūkstantį eurų, Dubajuje kainuos vos 250 ar 300.

Žurnalisto kelionė į Abu dabį

Kyla logiškas klausimas: kodėl Abu Dabio viešbučiai pigesni nei Dubajaus?

Pirmoji priežastis ta, kad Abu Dabyje tiesiog trūksta turistų. Viešbučių daug, jie dideli, o keliautojai vis tiek labiau mėgsta Dubajų. Gražieji viešbučiai niekaip neprisipildo.

Nors, tiesą sakant yra išimčių. Kainos išauga tik tais atvejais, kai Abu Dabyje vyksta dideli tarptautiniai renginiai, kai čia suvažiuoja didesni srautai žmonių. Vienas iš tokių yra Formulės 1 varžybos. Jeigu jūsų vizitas čia sutaps su šiuo renginiu, tuomet už tą patį viešbutį mokėsite penkis kartus daugiau.

Laidoje „Orijaus kelionės“ pamatysite, kaip atrodo ir kiek kainuoja prezidentinis poilsis prabangiuose viešbučiuose ir, kodėl iš milžiniškų Abu Dabio prekybos centrų juokiasi visas pasaulis.

Žurnalisto kelionė į Abu dabį
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)