1. Požeminiai tuneliai

Po kiekvienu Disneilendo parku yra nutiesta techninių požeminių tunelių sistema: jais parko darbuotojai greitai juda po teritoriją, nepatraukdami lankytojų dėmesio. Tai leidžia išsaugoti autentišką kiekvienos parko dalies atmosferą – pavyzdžiui, piratų iš Nuotykių šalies niekada neišvysi Fantazijų šalyje, kur gyvena pasakų princesės. Šie tuneliai sudaro tikrą požeminį miestą: jais vaikšto žmonės, važinėja mašinos, juose įsikūrusios net kavinės.

2. Skrupulingas planavimas

Kiekviena diena parke yra suplanuota minučių tikslumu ir apgalvota iki smulkmenų. Kad spektakliai vyktų sklandžiai, aktoriai repeticijas rengia vėlai vakare, kai parkas užsidaro. Šou dalyvius į vietą atveža nedideli golfo automobiliai, kurie suplanuotais maršrutais juda griežtai nustatytu greičiu.

3. Pirmiausia švara

Disney parkuose laikomasi nepriekaištingos švaros: visos šiukšlės surenkamos į surinkimo punktus, iš kurių per požeminius vakuuminius šiukšlių vamzdžius patenka į specialų presą. Po to jos išvežamos. Parko darbuotojai taip pat turi atrodyti nepriekaištingai – jie bet kada panaudotą kostiumą gali pakeisti į švarų.

4. Jokio įdegio ir tatuiruočių

Disneilendo šou dalyvių išvaizda iki smulkmenų turi atitikti griežtus „Disney Look“ standartus. Įdegis, tatuiruotės ir auskarai neįprastose vietose yra draudžiami, o dėl makiažo ir nagų lako spalvos reikia susitarti. Reglamentuojamas net nagų ilgis – ne daugiau kaip ketvirtis colio (maždaug 6 mm) nuo pirštų galiukų. Privalomas įvaizdžio elementas – šypsena.

5. Ūsai ir akiniai

Vyrai turi būti tvarkingai apsikirpę ir švariai nusiskutę. Barzda yra draudžiama, išimtis – nedideli ūsiukai (panašiai kaip Walto Disney). Akiniai taip pat nėra pageidaujami, ypač akiniai nuo saulės: aktoriams reikia palaikyti akių kontaktą su svečiais. Draudžiama nešioti pernelyg ryškių spalvų, keistų formų ir – ypač – didelius gamintojų logotipus turinčius aksesuarus.

6. Disney universitetas

Prieš pradedant dirbti darbuotojai yra apmokomi, nes jie turi žinoti viską apie parką, rasti atsakymą į bet kurį klausimą ir niekada nesakyti: „Aš nežinau“. Jiems yra sukurta speciali „Disney universiteto“ programa, padedanti susipažinti su Disneilendo specifika. Pradedantieji sužino daug taisyklių ir tradicijų, išmoksta orientuotis parke ir susipažįsta su visais atrakcionais. Po šių mokymų jie gauna Disney parko tapatybės kortelę, su kuria galima patekti į parką, ir vardinį ženklelį.

7. Parašai

Dar vienas svarbus įgūdis – parašas ranka. Disney personažai dalija autografus, kurie turi tiksliai atitikti unikalius parašus, kuriuos pagal personažo charakterį sukuria ekspertai. Taigi aktoriams tenka daug treniruotis – visi to paties Disney personažo atlikėjai privalo pasirašyti visiškai vienodai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją