Tiesa, Irano pareigūnai oficialiai dronų tiekimą neigia, vartosi iš gaidžio, vaidina įžeistus ir kviečia ukrainiečių pareigūnus atlikti kažkokius specialius tyrimus ar panašias nesąmones. Maža ką jie teigia, Putinas juk irgi teigė, kad Rusijos karių Ukrainoje nėra. Aišku, tą darė iki karo, dabar tokį dalyką teigti būtų sunkoka net ir tokiam chroniškam melagiui kaip jis. Bet už tai Putino sėbras Lavrovas kažkokiame neseniai vykusiame suvažiavime Indijoje skundėsi kaip ukrainiečiai juos užpuolė. (Ir nors Rusijai nepriešiški indai ėmė kvatoti išgirdę šį nusišnekėjimą, esu tikras, kad atsirado bent vienas durnius iš šimto, kuris ta nesąmone patikėjo. O pačioje Rusijoje ja patikėjo gal ir visas šimtas iš šimto).

Žodžiu, mūsų šios dienos pasakojimo herojus Iranas aiškiai pasirinko, kurią pusę palaikyti. Nežinau, ar iš kvailumo, ar dėl kažkokios naudos, tačiau šiandien Iranas yra būtent toks. O galėjo būti visai kitaip. Ir Iranas galėjo būti visiškai kitoks. Kalbu, aišku, apie 1979 metais šalyje įvykusią islamistų revoliuciją, po kurios buvęs laisvas, klestintis ir gana daug vakarietiškos civilizacijos bruožų turėjęs Iranas, paniro į musulmonišką radikalizmą, kuriame tebeskendi ir dabar. O juk galėjome turėti draugišką ir racionalią valstybę tame regione.

Dabar Irano valdžios transliuojama propaganda deklaruoja neapykantą vakarietiškoms vertybėms, JAV, Izraeliui, moterims, džinsams ir dar daug kam, kas pas mus yra normalūs dalykai. Ai, dar ir branduolinį ginklą vis bandosi susikurti. Kol kas, kiek yra viešai žinoma, tas ginklas nėra sukurtas, nes Irano branduolinę programą vis ištinka neplanuotos nesėkmės – tai sudega kažkas ar sugenda, tai tą programą kuriantys mokslininkai netikėtai suserga ar numiršta (vieša paslaptis, kad tai įvyksta ne be Izraelio tarnybų įsikišimo, kurios puikiai supranta – Iranui susikūrus branduolinį ginklą, būtent žydų šalis bus taikinys numeris vienas).

Akivaizdu, kad situacija Irane nėra patenkinti ir daugelis iraniečių, nes paskutiniu metu vis pranešama apie neramumus šalyje, kurie vyksta tai už laisvę, tai už moterų teises, tai dar už kažką. Ypač aktyvūs protestuotojai yra studentai. Natūralu, būtent studentai yra žmonės, kurie dar nebūna spėję susitaikyti su į purvą įmintomis žmonių teisėmis toje valstybėje. Tiesa, neramumai kol kas yra sėkmingai malšinami ir dažnai gana brutaliais metodais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)