Daugiau kaip 150 tūkst. keliautojų

Per 2018-uosius „Tez Tour“ planavo aptarnauti 155 tūkstančių poilsiautojų, rašoma bendrovės pranešime spaudai. Nors iki metų pabaigos dar toli, organizatoriaus atstovai jau dabar neabejoja prognozę viršysiantys.

„Tradicinė populiariausia atostogų kryptis šiemet nepasikeitė – tai Turkija, kur vyko apie 40 proc. visų poilsinių kelionių mėgėjų. Dažniausiai tai – šeimos, besirenkančios poilsį pagal programą „Viskas įskaičiuota“ – net 95 proc. kelionių buvo poilsinės. Aiški šios vasaros tendencija – vis daugiau keliautojų investuoja į aukštesnės klasės viešbučius, tad vis populiaresni keturių ar penkių žvaigždučių apartamentai“, – tendencijas pristato „Tez Tour“ Ryšių su žiniasklaida ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė.

Viso vasaros sezono kelionių pardavimai, palyginus su 2017-ųjų sezonu, pakilo 60 proc. Padidinus programą, atsirado galimybė tokias šalis kaip Turkija, Bulgarija, Graikija pasiekti kasdien, o į Antalijos kurortą skrydžiai buvo vykdomi iki 6 kartų per dieną.

Be Turkijos tarp populiariausių 2018 metų vasaros atostogų krypčių: Graikija, Ispanija, Bulgarija, Italija ir Kipras. Taip pat pasiteisino naujos atostogų kryptys – tos pačios Turkijos kurortas Izmyras, Graikijos Peloponesas, Italijos regionas Ankona bei Portugalija. Kaip ir žiemą, vasaros sezonu populiarus išliko Egiptas.

Atostogos Turkijoje

Kitą vasarą – nauji reisai ir įvairesni kurortai

Šiuo metu naują, 2019-ųjų metų, vasaros sezoną pristatantis kelionių organizatorius jau pradėjęs pardavimus Turkijos kryptimi – geriausių išankstinių pardavimų kainų laukę poilsiautojai jau šluote šluoja keliones. Labai greitai poilsiautojai galės įsigyti kelialapius ir į kitas kelionių organizatoriaus vasaros šalis-naujienas. Tai Gruzija, Ispanijos sala Menorka, Šarm aš Šeicho kurortas Egipte.

„Kadangi daugėja 3-4 kartus per metus atostogaujančių žmonių segmentas, natūraliai auga ir pačių kelionių skaičius. Kitą vasaros sezoną pasiūlą didiname dar 10 proc. Tikimės, kad dar padaugėjus skrydžių masto ekonomika padės išlaikyti prieinamas kainas ar leis pasiūlyti ir pigesnių kelionių“, – sako I. Aukštuolytė.

Vis daugiau atostogoms išleisti pasiryžę Lietuvos gyventojai tuo pačiu ima iš jų tikėtis šiek tiek daugiau – kelionės tampa individualesnės. Šeimos su mažais vaikais apsistoja būtent tam pritaikytuose viešbučiuose, poros nori tik suaugusiems skirtų namų, populiarėja aktyvaus laisvalaikio – nardymo, buriavimo, slidinėjimo, plaukiojimo – atostogos.

Atostogos Turkijoje

„2019-ųjų vasaros sezono metu tikimės dar didesnio kelionių išpopuliarėjimo bei geresnio prieinamumo kiekvienam patogiu metu. Populiariausios kryptys neturėtų keistis, nes per atostogas ieškome gero oro ir aukšto lygio paslaugų, kas apibūdina Turkiją bei kitas mylimiausias poilsiautojų kryptis. Tačiau iš tų pačių vietų keliautojai tikisi vis daugiau“, – teigia I. Aukštuolytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)