Milžiniškų dangoraižių mieste viešintis Orijus Gasanovas sutiko lietuvę Visatą Rupeika, kuri čia gyvena jau 23 metus. Tiesioginės transliacijos metu Visata drauge su Orijumi vaikštinėjo centrinėmis miesto gatvėmis, apžiūrinėjo žinomiausius objektus ir aptarinėjo tenykštį gyvenimą.

Turą po Čikagos gatves jiedu pradėjo nuo įspūdingos skulptūros Tūkstantmečio parke
„Debesų vartai“, kitaip vadinamos – Pupa. 110 tonų sverianti skulptūra tapo ne tik turistų, bet ir vietinių gyventojų traukos objektu ir mėgstama susitikimų vieta.

Netoli šio parko, stovėdami ant jaunavedžių pamėgtos apžvalgos aikštelės, galite išvysti tikrą Elo Bandžio fontaną, kurio tikrasis pavadinimas – Buckingham fontanas. Jį serialo „Vedęs ir turi vaikų“ pradžioje turbūt yra matę visi, todėl greta tokios „legendos” asmenukes darosi būriai turistų.

Eidamas Mičigano gatve, kuri Čikagoje yra tarsi Vilniaus Gedimino prospektas, Orijus stebėjosi didelėmis parkavimosi mieste kainomis – čia už vieną automobilio stovėjimo valandą vyras sumokėjo 25 dolerius!

Visata iškart pamokė kaip galima sutaupyti: „Statydama miesto požeminėje aikštelėje už dvi valandas sumokėčiau 30 dolerių, tačiau jei prieš atvykdama iš anksto užsiregistruoju moku kur kas pigiau – 13 dolerių. Žinoma, mieste palikti automobilį labai brangu, todėl daugelis iš užmiesčio atvykstančių žmonių automobilius palieka netoli centro, o į reikiamą vietą važiuoja taksi ir sumoka, pavyzdžiui, 5 dolerius. Taip pat galima važinėti metro – virš Čikagos yra įrengtas metro žiedas.“

Orijus Gasanovas

Visata miestą puikiai pažįsta ne tik todėl, kad ilgai čia gyvena – laisvalaikiu ji dirba „Uber“ vairuotoja. „Aš esu fotografė, o pagrindinis mano darbas ofise, todėl žmonių vežiojimas taksi man yra hobis, o ne pagrindinis pajamų šaltinis. Vežiodama žmones atrandu daug naujų vietų, sutinku įdomių asmenybių. Kiekvienas keleivis į automobilį įlipa su savo istorija. Ar iš to galima uždirbti? Taip, jei dirbu piko valandomis, važinėdama po tam tikrus rajonus. Tuomet per valandą uždirbu 35 dolerius. Kai nesiseka užmigti, sėdu į automobilį ir važiuoju „daryti” pinigų,“ – juokėsi moteris.

Paklausta, kada rekomenduotų atvykti į Čikaga, moteris akimirksniu atsake, kad pavasarį arba rudenį. Vasarą čia būna net iki 40 laipsnių karščio, o drėgmės lygis itin aukštas dėl greta esančio Mičigano ežero. Dėl to paties vandens telkinio žiemos čia taip pat itin šaltos, todėl ramiai pasivaikščioti ir pasižvalgyti po miestą vargu ar pavyktų. Orijui paklausus kiek reikia turėti pinigų norint savaitę gyventi Čikagos centre moteris greitai suskaičiavo – nakvynė, linksmybės ir maistas kainuotų apie 3000 dolerių.

Daugiau nuostabių Čikagos vaizdų ir pokalbių apie ją reportaže:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt