Ne per seniausiai esu rašęs apie Tunisą ir teigęs, jog lietuviai jau ilgiau nei dešimtmetį šią, anksčiau buvusią populiarią atostogų žemę yra pamiršę. Šis faktas rodo, kad mes dabar esame turtingesni ir išgalime atostogauti geresnės kokybės šalyse, tokiose kaip Ispanija ar Graikija. Tos šalys yra, žinoma, gerai. Gal kiek nuobodokos ir per patogios, bet gerai. Tunisas nėra toks patogus, ypač kai jame keliauji savarankiškai, tačiau toli gražu nenuobodus, todėl suteikime dar vieną šansą ir jam, nes, nors ir nebėra toks populiarus, jis vis tiek lieka kaip pigesnių atostogų alternatyva. Kažkada nusprendžiau pažiūrėti, ar kas dar besiūlo poilsines keliones į Tunisą. Pasirodo, siūlo. Jos gal ir nėra populiarios, bet pasiūlymų, su nurodytomis kainomis yra. Man tik keista, kad aš nepažįstu nė vieno žmogaus, kuris paskutinius dešimt metų būtų atostogavęs Tunise. Išskyrus patį save, aišku. Gal jūs pažįstate tokių žmonių?

Beieškant naujovių apie Tunisą pastebėjau, kad daugiausia žinių iš šios šalies yra susijusios su nelegalia migracija į Europą. Prie Tuniso krantų periodiškai skęsta migrantų valtys, tad naujienos dažniausiai būna apie tai kiek migrantų nuskendo, kiek išsigelbėjo, kiek dingo, kiek valčių apsivertė ir panašios. Tai yra normalu, Tunisas yra viena iš paskutinių stotelių, iš kurios afrikiečiai migrantai jūra bando pasiekti Europą.

O mes keliaukime priešinga kryptimi ir patikrinkime, gal laimę galima rasti ir pačiame Tunise. Ankstesniuose tekstuose apie šią šalį pasakojau įspūdžius patirtus populiariausiuose šalies kurortuose Monastyre ir Suse. Dabar gi, pažiūrėkime kas dedasi kitose šalies dalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją