Japonijos šiaurės rytuose, netoli Hačimantajo viršukalnės esantis Kagami Numa ežeras, kaip tikima, – dviejų įsimylėjusių, bet atskirtų drakonų susitikimo vieta.

Kiekvieną žiemą Kagami Numa aptraukia ledas, o ant viršaus vėjas supusto sniegą. Per pavasarinį atlydį dėl iš vandens gelmių kylančio spaudimo sniegas išlieka tik ežero vidury, todėl apvalios formos vandens telkinys ima panėšėti į milžinišką akį su atviro vandens žiedu apvesta suledėjusia rainele. Šis kasmetinis reiškinys įvyksta gegužės pabaigoje arba birželio pradžioje ir trunka vos savaitę. Vėliau ištirpsta ir užsilikęs ledas.

2016-aisiais vieno turisto nufotografuotas ir į interneto erdvę įkeltas ežero vaizdas kaipmat išplito po socialinius tinklus. Nuo tada turistai iš viso pasaulio traukia prie stebuklingo ežero ir gėrisi skaidriais jo vandenimis.

Japonų legendose drakonai figūruoja gana dažnai. Remiantis vienu senu pasakojimu, toje vietoje, kur telkšo Kagami Numa, vienas jaunuolis pavirto drakonu, vos tik atsigėrė iš netoliese buvusios balos. Tasai jaunuolis, esą, mylėjo kitą drakonu pavirtusį žmogų, ir toji meilė neleidžia visiškai užšalti ežero vandeniui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)