Dėl remonto ir atnaujinimo darbų ši apžvalgos aikštelė bus uždaryta iki balandžio pradžios. Planuojama atnaujinti stebėjimo platformas ir automobilių stovėjimo aikšteles Dantės panoramos aikštelėje.

Iš šios maždaug mylios aukštyje virš slėnio esančios Dantės panoramos aikštelės matosi bene didžiausia Mirties Slėnio dalis. Aikštelė buvo nufilmuota 1977 m. filme „Star Wars: A New Hope“ („Žvaigždžių karai: Nauja viltis“).

Planuojama ne tik suremontuoti automobilių stovėjimo aikšteles, bet ir įrengti naujų stebėjimo vietų, iš kurių matysis nuostabus peizažas. Apžvalgos aikštelėje bus taip pat pastatytas menininkės Bridget Keimel sukurtas bronzinis regiono modelis.

Lėšos apžvalgos aikštelės remontu ir rekonstrukcijai surinktos iš užmokesčio už įėjimą ir privačių rėmėjų. Didelės paramos sulaukta iš Mirties Slėnio gamtos istorijos asociacijos ir Žmonių parkuose fondo, taip ir iš valstybinių fondų.

„Buvo susikoncentruota į potvynio nuniokotos Scotty pilies rekonstrukciją, todėl kiti svarbūs projektai buvo pavojingai ilgai atidėliojami, – sakė parko direktorius W. Reynoldsas ir pridūrė, kad be paramos Dantės panoramos aikštelės atnaujinimas dar nebūtų prasidėjęs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)