Kas gi tada atsitiko Sirijoje? Joje, įkvėptas arabų pavasario, kurio metu keliose arabų valstybėse buvo nuversti prezidentai, įsiplieskė pilietinis karas. Sirijos diktatorius Basharas al-Assadas labai nenorėjo būti nuverstas, todėl malšinti sukilimą ėmėsi su ypatingu įniršiu. Sukilėlius rėmė Turkija ir JAV, o Sirijos prezidento pajėgas ėmėsi remti, spėkite kas? Aišku, Rusija, nes ji visada remia diktatorius ir kitokius liurbius. Pilietinis karas užsitęsė, tačiau kai į karą tiesiogiai įsitraukė Putino armija, sukilėliams tapo be galo sunku. Rusai ėmė bombarduoti Sirijos miestus, kuriuose buvo susikoncentravusios sukilėlių pajėgos. Rusų motyvas buvo, aišku, teroristų naikinimas. Rusai bombardavo tokias „teroristų buveines“ kaip gyvenamieji namai, mokyklos, ligoninės ar vaikų darželiai. Tai yra darė tą patį ką dabar daro Ukrainoje, tik pasaulis tada pernelyg nereagavo.

Antrasis pagal dydį Sirijos miestas, kaip labiausiai nepalankus miestas Sirijos diktatoriui, jo ir Putino armijų pastangomis buvo paverstas griuvėsių krūva. Pasaulis tuo metu reiškė susirūpinimą, bet pernelyg nesikišo, nes kam rūpi ta Sirija? Kariauja jie ten sau pilietiškai ir tegul kariauja, dažnai ten kažkas kariauja. Sako, kad Sirijoje buvo ne kartą ir cheminis ginklas panaudotas.

O Alepo labai gaila. Gražus tai buvo miestas prieš karą, didingas visas, su išdidžiais, bet labai draugiškais gyventojais. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)