Ne per seniausiai pasakojau apie kelionę į Padniestrę. Sprendžiant iš skaitytojų susidomėjimo, tekstas išėjo visai neblogas, todėl pasižadėjau apie Padniestrę parašyti dar. Tačiau po dar anksčiau išėjusio straipsnio apie kitos nestandartinės teritorijos – Abchazijos sienos kirtimą irgi buvau pažadėjęs tęsinį, tad Padniestrę dar atidėkime ir tesėkime tą ankstesnįjį pažadą – pakeliauti po Abchaziją.

Kaip jau esu rašęs, Abchazija nėra oficialiai pripažinta teritorija, joje nėra ambasadų ir keliautojų ten nesaugo diplomatinė teisė. Šalis atsirado po to, kai griūnant Sovietų Sąjungai, Gruzijos SSR pasiskelbė nepriklausomybę, o tuo metu jos sudėtyje buvusi Abchazija, priklausyti nepriklausomai Gruzijai nepanoro, tad pasiskelbė nepriklausomybę ir nuo jos. Gruzinai su tuo, aišku, nesutiko ir tokius abchazų norus ėmėsi malšinti karinėmis priemonėmis. Pradžioje jiems sekėsi gerai. Gruzinai nesunkiai užėmė sostinę Suchumį ir kai jau švietėsi pergalė, viskas apsivertė, nes įsikišo Rusija ir taip užkūrė gruzinams pirtį, kad savo kariuomenei iš kažkokio Suchumio viešbučio vadovavęs prezidentas Ševernadzė pats vos spėjo išnešti mėsas. Kodėl kišosi Rusija? Nes jai visada palanku kelti chaosą kaimynuose ir jais manipuliuoti. Skaldome ir valdome.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)