„Nuo Las Vegaso iki Didžiojo kanjono – tik pusantros valandos“, – tai reklama, kurią šio miesto gatvėse nuolat skelbia visokie reklamuotojai. Aišku, jie kalba ne apie kelionę automobiliu. Į garsųjį Didįjį kanjoną jie siūlo skristi.

Tai be jokios abejonės pati populiariausia paslauga, pramoga, ekskursija, kurią Las Vegase parduoda tiesiog gatvėse. Yra labai daug kompanijų, kurios siūlo tokias ekskursijas, bet ne visos jos patikimos, ne visos jų paslaugos aukštos kokybės, todėl kai renkatės tokią pramogą už nemažus pinigus, aš siūlau atidžiai rinktis. Tik gerai išstudijavęs turistų atsiliepimus, išsirinkau kompaniją ir sumaniau išbandyti šią pramogą. Ir nors esu ne kartą skridęs sraigtasparniu, bet niekada neskridau taip toli, taip ilgai ir į tokią ypatingą vietą. Šiek tiek nerimavau.

Organizatorių autobusiukas surinko visus ir atvežė į sraigtasparnių oro uostą. Tai tas pats Las Vegaso oro uostas, kur atskrenda ir lėktuvai, bet yra atskira teritorija, iš kurios kyla sraigtasparniai. Iš čia galima skraidyti virš naktinio Las Vegaso, galima skristi į keletą skirtingų slėnių, na, o pati populiariausia paslauga, pramoga, aišku, yra Didysis kanjonas.

Tokie skrydžiai žmogui kainuoja nuo 400 iki 700 eurų, priklauso nuo to, kokį maršrutą ir programą pasirinksite. Didžiausias skirtumas tame, ar norite, kad sraigtasparnis nusileistų prie Didžiojo kanjono, ar pasitenkinsite tik vaizdu iš aukštai.

Kiekvieną rytą, dieną ir vakarą iš Las Vegaso oro uosto tokiu pačiu maršrutu pakyla tarp dešimt-dvidešimt sraigtasparnių. Tokius skrydžius organizuoja daug skirtingų firmų, tad ši ekskursija čia tikrai labai populiari.

Įsėdę į sraigtasparnį išklausėme instrukcijas, kaip jame elgtis, visi gavome po parašiutą, kurį užsisegėme ties pilvu ir ausines su mikrofonais. Svarbiausia, pagrindinė taisyklė neatidarinėti durų ir visą laiką klausyti, ką sako kapitonas.

Visos baimės baigėsi iškart, vos pakilus. Skrydį su laidos operatoriumi pasirinkome ryte, tik pakilus saulei, todėl vaizdai buvo stulbinami. Pilotas sakė, kad daugumai jo klientų būna taip pat – jie jaudinasi ir turi daug klausimų, bet kai atsiduria viršuje – nuotaika pasikeičia.

Viskas, kaip kokia veiksmo filme. Tai gražu, taip įspūdinga. Tokių sraigtasparnių pilotai stengiasi, kad keleiviams danguje būtų įdomi kiekviena minutė, tad skrisdamas pristato įvairius objektus.

Bet aišku, pats didžiausias įspūdis – priartėti prie Didžiojo Kanjono. Tai kažkoks nenusakomas jausmas. Pasijauti toks mažas, toks nereikšmingas. Gaila, šįkart nenusileidome iki jo apačios, bet stebėti viską iš viršaus – ne ką mažiau įspūdinga. Šiurpai per kūną ėjo, aš nė kiek neperdedu.

90 minučių trukusi kelionė baigėsi oro uoste ir tai buvo tikrai brangiausias dalykas, ką aš nuveikiau Las Vegase. Tai tikrai brangu, bet tai bus visam gyvenimui. 90 minučių, kurias visada prisiminsiu.

Įspūdingus Didžiojo Kanjono vaizdus ir kitas įdomias Las Vegaso vietas pamatysite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)