Turtingųjų mekoje viešintis DELFI žurnalistas Mindaugas Jackevičius tiesioginėje transliacijoje parodė, kaip atrodo vienas brangiausių miesto rajonų. Privačių namų kainos čia prasideda nuo 10 milijonų dolerių, o vieno kambario buto nuoma per mėnesį atsieina ne mažiau nei 5000 dolerių.

Aštuoniolika metų San Franciske gyvenanti lietuvė Diana papasakojo apie miesto kasdienybę, kultūrinius skirtumus ir kodėl čia tokios aukštos kainos.

„San Franciske yra labai didelė technologinių kompanijų koncentracija, o jose dirbančiųjų algos tikrai didelės, jos gali siekti net iki 200 tūkstančių dolerių. Dėl šios priežasties nekilnojamasis turtas mieste labai brangus, o kainos nuolat auga. Čia nėra viduriniosios klasės, labai jaučiasi gyventojų socialinė atskirtis. Maitinimo ir paslaugų sferos darbuotojai neišgali išsinuomoti būsto net dirbdami dviem pamainomis, o ką jau kalbėti apie jo įsigijimą. Jie miega palapinėse, nuomojasi spintas butuose arba gyvena labai toli už miesto ir kasdien važinėja į darbą“, - pasakojo Diana.

M. Jackevičius pastebėjo, kad mieste yra labai daug benamių, kurie kalba su savimi, rėkauja ar dainuoja. Vietiniai žurnalistui pasakojo, kad valkataujantys žmonės į San Franciską plūsta iš visų valstijų, nes čia nesninga, visuomet šilta.

Žurnalisto dėmesį patraukė ir miesto keistuoliai – moteris su kate ant galvos, vyrai vilkintys moteriškus kailinius, pusnuogiai praeiviai. Dianos tai visai nestebino: „San Franciskas yra labai demokratiškas ir tolerantiškas miestas, gatvėje niekas tavęs nevertina ir nekritikuoja. Miesto keistuoliai - įprastas reginys, tai lyg teatras mieste. Čia drąsiai susikibę už rankų vaikšto moterų ir vyrų poros – visi žmonės jaučiasi gerai.“

Dar daugiau įdomių dalykų apie San Franciską galite sužinoti šiame vaizdo reportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)