2016 metų pabaiga keliautojui prasidėjo ne itin sėkmingai – Tailande, važiuodamas motociklu, vaikinas patyrė sunkią avariją, tačiau tai jo nesustabdė, o veikiau atvirkščiai – įkvėpė vertinti kiekvieną dieną ir sužadino norą dar daugiau pamatyti. Per 2017 metus, apkeliavęs daugybę šalių ir įgyvendinęs ne vieną vaikystės svajonę, Jokūbas sukūrė trumpą filmą. Vaikinas tikisi, kad jis ir kitiems pažadins norą keliauti ir įkvėps vertingai praleisti kiekvieną gyvenimo dieną. „Aš noriu, kad šį filmą pamatytų žmonės, kuriems trūksta motyvacijos siekti savų tikslų. Noriu, kad žmonės pažiūrėję galvotų: „Jeigu jis taip gali, galiu ir aš!“ ir pradėtų siekti bet ko, ką nori pasiekti savo gyvenime.“

Egzotiškų kelionių ištraukos primena dokumentinio filmo anonsą, tačiau pats Jokūbas nesijaučia gyvenantis išskirtinį gyvenimą ir čia pat priduria, jog taip gyventi gali kiekvienas: „Manau, kiekvienas žmogus galėtų gyventi tokį patį arba labai panašų gyvenimą – tai tikrai nėra taip sudėtinga, kaip galėtų atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Todėl aš nei kelionių, nei pamatomų vietų stipriai nesureikšminu – jeigu noriu kažkur vykti, paprasčiausiai nusiperku lėktuvo bilietą ir skrendu.“

2017 metais daugiau nei dešimtyje šalių viešėjęs keliautojas džiaugėsi aplankęs daugybę nuostabių gamtos kampelių bei įspūdingų megapolių. Paklaustas, kaip kelionių ištroškusiam žmogui išsirinkti tinkamiausią kryptį, kurioje nenusiviltų ir nesijaustų blogai, Jokūbas pasiūlė keliauti atvira širdimi. „Neišvengiamai kiekvienoje šalyje bei kultūroje bus dalykų, kurie patiks bei tokių, kurie nepatiks. Vienoje mėgausiesi maistu, kitoje – istoriniais paminklais, trečioje – gamta, ketvirtoje – žmonių draugiškumu. Man atrodo, pats geriausias būdas nuspręsti, kurioje šalyje nori leisti laiką bei gyventi ar keliauti, lyginti aplankytas šalis ir žiūrėti, kur jautiesi geriausiai.“

2017 metais Jokūbo aplankytos kryptys:

Australijoje didžiąją laiko dalį leidau Tasmanijoje, kuri mane labai nustebino tuo, kad nors ji yra sąlyginai maža sala, joje galima rasti tikrai įspūdingų vietų – nuo didelių kalnų iki atokių krištolo skaidrumo paplūdimių ir t.t.

Naujoji Zelandija – viena mėgstamiausių mano šalių visame pasaulyje. Zelandijoje nusipirkau mašiną ir šešias savaites važiavau beveik 8,000 kilometrų aplink visą šalį, patirdamas galybę įspūdžių – šokinėjau parašiutais, laipiojau vulkanais, leidausi srauniomis kalnų upėmis, tyrinėjau „Žiedų Valdovo“ filmavimų vietas.


Jokūbo Laukaičio kelionės

Hong Kongas. Kai pirmąjį kartą aplankiau šį didmiestį (būdamas 20-ies metų), nebuvau patenkintas patirtimi. Galvojau, kad Honkongas labai nuobodus. Tačiau atvykęs antrą kartą supratau, kad buvau per mažai jį ištyrinėjęs ir išvydau šį miestą visiškai kitomis spalvomis.


Jokūbo Laukaičio kelionės

Taivane nusprendžiau padaryti pertrauką nuo keliavimo, tad pusantro mėnesio gyvenau išsinuomotame bute – leidau laiką su draugais, švenčiau 23-ąjį gimtadienį, įlipau į patį aukščiausią kalną šalyje (3952 metrai virš jūros lygio).


Jokūbo Laukaičio kelionės

Pietų Korėjoje keliavau aplink visą šalį 10 dienų ir įsitikinau, kokios skirtingos vis dėlto yra Pietų ir Šiaurės Korėjos (pastarojoje apsilankiau ankstesniais metais).


Nepale įgyvendinau vieną didžiausių vaikystės svajonių – įlipau į Everesto kalno bazinę stovyklą ir savo akimis pamačiau to kalno viršūnę – nuostabus jausmas!


Jokūbo Laukaičio kelionės

Indijoje motociklais važiavome aukščiausiu pasaulio keliu su dviem draugais (Devu iš Indijos ir Vaidu iš Lietuvos). Paskui penkias dienas gyvenau Mumbajaus lūšnynuose – tai buvo įspūdinga ir akis atverianti patirtis.


Jokūbo Laukaičio kelionės

Tailande dar kartelį ilsėjausi nuo kelionių, karts nuo karto nuvykdamas prie greta esančių krioklių.


Jokūbo Laukaičio kelionės

Indonezijoje švenčiau savo gero draugo vestuves (kuriose dalyvavo virš 1000 žmonių) ir buvau vyriausias pabrolys. Po vestuvių motociklu apvažiavau virš 1000 kilometrų aplink Sumbavos salą.
 Tai vienos gražiausių salų pasaulyje - paplūdimiai, įspūdingi Komodo drakonai ir, aišku, nerealūs ugnikalniai.


Jokūbo Laukaičio kelionės

Iranas – šalis, apie kurią žinojau labai mažai (ir, aišku, daugiausia neigiamus dalykus), bet kuri mane labai nustebino – supratau kokia įspūdinga jų istorija ir kokie nesuvokiamai draugiški žmonės.


Dubajuje šokau parašiutu iš lėktuvo virš žymiųjų Dubajaus dirbtinai supiltų salų.


Jokūbo Laukaičio kelionės

Omane išsinuomojau mašina ir važiavau virš 3,000 kilometrų aplink visą šalį – įspūdinga buvo tai, kad visa šalis buvo nesibaigianti dykuma ir tai, kad joje sutikau daug daugiau kupranugarių, nei žmonių.

Jokūbo Laukaičio kelionės

Jordanija yra viena gražiausių šalių Viduriniuosiuose Rytuose. Petra, Mėnulio slėnis ir Negyvoji jūra – trys dalykai, kuriuos kiekvienas žmogus turi bent kartą išvysti!


Jokūbo Laukaičio kelionės

Turkija – nustebinau savo mamą (su kuria nesimatėme 14 mėnesių) ir kartu su savo tėvais keliavau aplink šalį septynias dienas.

Jokūbo Laukaičio kelionės

Lietuva – po 14os mėnesių kelionių pagaliau kelioms savaitėms grįžau į Lietuvą – leidau laiką su draugais, dainavau traukiniuose ir puikiai švenčiau naujuosius metus!

Šiuos metus Jokūbas planuoja praleisti sėsliau. „Dabar du mėnesius viešėsiu Ispanijoje, tada du mėnesius Balio saloje. Noriu užsiimti asmeniniu tobulėjimu – knygų skaitymu, sportu, meditacija. Likusius pusę metų noriu keliauti aplink Europą ir centrinę Aziją – Islandiją, Skandinavijos šalis, visus „stanus“ (Kazachstanas, Uzbekistanas ir pan.), gal pavyks aplankyti Gruziją, Armėniją, Azerbaidžaną. Taip pat noriu daugiau laiko praleisti su tėvais – tiek viešint Lietuvoje, tiek drauge keliaujant“, – savo planais dalijosi keliautojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt