Bet šįkart daugiau papasakosime ne koks jis nuostabs ir didingas, o kiek reikia įveikti ir nuveikti, kad jį pasiekti. Norint pasiekti šį pasaulio stebuklą teks pasirinkti, arba gerai paploninti piniginę, arba sunkiai pavargti. Tam, kad geriau suprastumėte, ką turiu galvoje papasakosiu apie skirtingas galimybes pasiekti išsvajotą tikslą. Maču Pikču, deja, nėra galimybės pasiekti keliu, lėktuvu ar upėmis. Tad vienintelė galimybė yra važiuoti nutiesta traukinių linija arba pėdinti savomis kojomis. Pagrindinis miestas iš kurio keliaujama norint pasiekti Maču Pikču yra Kuskas.

Greičiausiai gražiausias Peru miestas menantis ispanų galybės laikus, todėl turtingas savo senamiesčiu, bažnyčiomis ir pan. Na, bet prieš keliaujant į tikslą pirmiausia reikia bilietų, kad patektumėte į Maču Pikču. Juos galima nusipirkti Kusko. Tačiau, patekti į Maču Pikču gali būti sudėtingiau nei atrodo. Kiekvienai dienai yra skirtas ribotas skaičius norinčiųjų apsilankyti prarastajame mieste.

Dienai – 5000 žmonių. Kadangi mes keliaujame ne sezono metu mums sekasi ir bilietų užsisakinėti iš anksto nereikia. Bilieto kaina žmogui siekia nuo 42 eurų iki 53 eurų. Priklausomai ar papildomai norite lipti į šalia esantį kalną pamatyti vaizdą iš aukšto. Kaina nemaža, bet įkandama. Sekantis žingsnis – traukinio bilietai į prie pat Maču Pikču esantį mažą miestelį Agvas Kaljentesą, iš kurio nuo pat ryto turistai pajuda apžiūrėti naujojo pasaulio stebuklo. Ir čia mes liekame apstulbę. Tiesiai iš Kusko iki Agvas Kaljenteso pirmyn ir atgal traukinio bilietai žmogui kainuoja apie 200 eurų! Nenorite tiek mokėti? Yra galimybė važiuoti autobusu dvi valandas iki artimesnės traukinių stoties, kur iki Agvas Kaljenteso liks tik 28 km traukiniu. Kaina apie 120 eurų žmogui pirmyn ir atgal. Apie 60 eurų už 28 km kelionę traukiniu į vieną pusę. Tuo tarpu dviejų valandų kelionė autobusu iki šios traukinių stoties atsieitų vos 3 eurus. Jei turistas tiek moka, tai kam mažinti kainą?

Kadangi mes keliautojai, ieškojome alternatyvų. O kai ieškai tai ir randi! O jų yra net dvi. Pirma, važiuoji iki artimiausios traukinių stoties su autobusu ir tuos 28 km eini pėsčiomis. Pigiausias būdas, sunkokas fiziškai bei nelabai legalus, bet atperkantis pastangas gražiais kalnų bei upių vaizdais. Dėl nuovargio šį variantą atmetėme.

Antra alternatyva yra sėsti į autobusą ar specialų taksi ir važiuoti apie 4-6 valandas kalnų keliukais iki mažo miestelio Santa Teresa, kuris yra jau už Maču Pikču nugaros. Iš čia važiuojame pavojingu žvyru dengtu keliuku einančiu kalno šlaitu iki kol baigiasi kelias. Nuo čia eisime dvi valandas šalia bėgių iki miestelio Agvas Kaljenteso. Pasirinkusių šį kelią – ne viena dešimtis. Visi energingai ir su šypsenomis keliauja tikslo link. O ir einant kelias neprailgsta, mat einame Kanjono apačioje, kurį supa kalnų virtinės, šalia teka sraunūs upeliai, o sukaisti neleidžia medžių paunksnė.

Taigi, šis ne pats lengviausias kelias į šalia Maču Pikču esantį miestelį žmogui atsieina apie 12 eurų į vieną pusę. Galbūt ir ne taip patogu, bet keliautojui tai dar vienas išbandymas ir sutaupyti papildomi eurai sekantiems kelionės nuotykiams!

Keliautojų naujienas galite sekti Facebook'e ir roadofadventures.com