1. Botsvana, Mashatu rezervatas

Cycle Mashatu (www.mtbsafaris.com) siūlo pramogą, kuri ironiškai vadinasi Meals on Wheels (maistas ant ratų – liet.). Paaiškinimas: ratai yra dviračio, kurį jūs minate, kelias vingiuoja per laukinių gyvūnų rezervatą, kuriame gyvena liūtai ir leopardai, o maistas esate jūs. Kad netaptumėte patiekalu, šalia važiuoja ir gidas su šautuvu.

CycleMashatu MTB Safaris, Botswana. The ultimate cycling holiday and adventure. www.mtbsafaris.com

A post shared by CycleMashatu (@cyclemashatu) on Sep 13, 2017 at 6:26am PDT

A post shared by CycleMashatu (@cyclemashatu) on Sep 13, 2017 at 6:25am PDT

2. Australija, Port Lincolnas

Kur buvo filmuoti filmas „Nasrai“? Čia. Ką siūlo nuveikti organizatoriai? Apsirengti naro kostiumą ir šokti į narvą. Nusileidus po vandeniu galėsite ne tik stebėti, kaip didieji baltieji rykliai doroja pietus, bet ir suskaičiuoti, kiek dantų jie turi. (www.sharkcagediving.com.au).

Skamba per daug įprastai? Tuomet galite aplankyti Isla de Coco, Kosta Rikoje ir be narvo nerti pasitikti kūjaryklių, kurie dienos metu plaukioja būriais. Kūjarykliai laikomi nepavojingais, bet kartais supainioję žmogų su mėgstamu aštuonkoju pabando atsikąsti… (www.underseahunter.com).

3. Kanada, Čerčilis

Pasibaigus vasarai baltosios meškos patraukia žiemoti į Hudson'o įlanką, pakeliui praeidamos šį mažą Manitobos miestelį. Jeigu norite baltąsias meškas apžiūrėti iš arčiau, galite apsigyventi mobiliuose tundros nameliuose, kurie atrodo lyg Marso visureigiai. Visa tai dėl saugumo, kai naktį užsuks pasidairyti baltas pūkuotas piligrimas – supykusi baltoji meška paprastą automobilį gali suglamžyti kaip saldainio popierėlį. Taigi, čia ne ta vieta, kurioje naktį galėtumėte išlįsti pageltoninti sniego. (www.greatwhitebeartours.com)

4. Uganda, Bvindžio neįžengiamojo miško nacionalinis parkas

Pasivaikčiojimas gorilų keliais yra nepigus, bet jausmas pamačius laukinį, 150 kilogramų sveriantį, kalno karalių turėtų būti magiškas. Leidimas pasivaikščioti šiame parke kainuoja apie 500 eurų vienai dienai (www.ugandawildlife.org), dar teks sumokėti gidui, tačiau patirti įspūdžiai verti šių pinigų. Nors didžiulės gorilos yra draugiškos ir žaismingos, tačiau supykusios rėkdamos lekia tiesiai į žmogų. Patarimas tokiu atveju... stovėti, nejudėti ir stengtis nežiūrėti į akis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt