Atvykstantiems keliautojams nebereikės laikytis karantino, tačiau vis tiek reikės neigiamo PGR tyrimo, kuris turi būti atliktas likus ne daugiau nei 48 valandoms iki kelionės.

Sekmadienį Kinijos valdžios institucijos taip pat pradėjo išduoti vizas ir laikinus leidimus gyventi užsieniečiams. Žemyninės Kinijos gyventojai vėl galės gauti pasus, skelbia BBC.

Sekmadienį atnaujintas keleivių judėjimas jūrų ir sausumos transportu tarp žemyninės Kinijos ir Honkongo. Tačiau keliautojai taip pat turės pateikti neigiamą kovido testą.

Valdžios institucijos taip pat apribojo žmonių, kasdien keliaujančių tarp Kinijos ir Honkongo, skaičių.
Dieną prieš tai Kinijoje prasidėjo kasmetinis naujametinių kelionių sezonas – šiemet Naujieji metai pagal Mėnulio kalendorių išauš sausio 22 d., todėl Kinijos gyventojai skuba aplankyti savo giminaičių ir draugų. Tikimasi, kad artimiausiomis savaitėmis iš Honkongo į Kiniją keliaus apie 400 000 žmonių.

Sekmadienį dviaukščiai autobusai, pilni keliautojų, atvyko prie Honkongo-Žuhajaus-Makao tilto, kur keleiviai persėda į autobusus, vykstančius į Guangdongo provinciją. Tarp jų yra nemažai namo grįžtančių studentų.

Iki pandemijos buvo manoma, kad kinų Naujųjų metų kelionės yra didžiausia kasmetinė migracija pasaulyje.

Dar visai neseniai Kinija vykdė nulinę COVID-19 kova politiką – nuo pat pandemijos pradžios šalis gyveno izoliuota.

Taikant griežtas priemones kovai su viruso plitimu, buvo atliekama daugybė patikrinimų, o kilus menkiausiam įtarimui dėl ligos protrūkio buvo griežtai uždaromi visi miestai ir skelbiamas karantinas.

Po masinių protestų lapkričio pabaigoje Pekinas sušvelnino kai kurias griežtesnes priemones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)