Šiame straipsnyje rasite atsakymų į tokius klausimus, taip pat ir įdomių faktų apie Turkijos viešbučių veiklą. Skaitykite ir stebėkitės.

1. Penkių žvaigždučių viešbutyje, galinčiame apgyvendinti 2500–3000 žmonių, dirba apie 1000 darbuotojų, tarp jų – kelios dešimtys apsaugininkų. Šimtui poilsiautojų tenka 10 padavėjų ir šeši virėjai. Tiesa, turistai realiai pastebi tik nedidelę dalį darbuotojų.

2. Per pamainą viena padavėja, išnešiojanti gėrimus penkių žvaigždučių viešbučio bare, gali suvaikščioti 25 km ilgio atstumą.

3. Penkių žvaigždučių viešbučiuose meniu gali pasikartoti kas dvi savaites. Būtent tokiam laikotarpiui dažniausiai ir apsistoja poilsiautojai.

4. Didelių penkių žvaigždučių viešbučių virtuvė veikia ištisą parą, joje dirba kelios pamainos.

5. Per dieną dideliame penkių žvaigždučių viešbutyje švediškam stalui reikia 2,5 tonos vaisių, 1,6 tonos daržovių, 1,5 tonos mėsos ir žuvies. Iš viso šito pagaminama apie 900 kg valgo, arba 2,5 kg vienam žmogui (dalis tiek ir suvalgo!).

Viskas įskaičiuota

6. Per dieną minėto tipo viešbutyje, talpinančiame 3000 žmonių, lankytojai išgeria 220 butelių vyno, 250 butelių šampano, 270 litrų stipriųjų alkoholinių gėrimų ir 640 litrų alaus. Daugiausia išgeriama vandens – iki 4 000 litrų.

7. Viešbutis stengiasi taip paskaičiuoti pirkimus, kad reikėtų kuo mažiau išmesi. Be to, viskas, kas nesuvalgoma, tačiau yra tinkama, siunčiama į senelių namus, į vaikų namus. Tai, kas prarado prekinę išvaizdą, atitenka šeimininkų neturintiems šunims ir katėms.

8. Personalo maitinimas skiriasi. Vieni teigia maitinantys darbuotojus tuo pačiu maistu kaip ir svečius, kituose darbuotojams gaminama atskirai, paprastesnis maistas.

9. Vienas penkių žvaigždučių viešbučio svečias per dieną gali panaudoti iki 7 rankšluosčių: 3 kambaryje ir 4 paplūdimio. Skalbiniai skalbiami tikruose fabrikuose, dažniausiai esančiuose už viešbučio ribų.

10. Per mėnesį didelis penkių žvaigždučių viešbutis sunaudoja 2 400 000 kWh elektros – maždaug tiek sunaudoja mikrorajonas, kuriame gyvena 24 tūkst. gyventojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją