Kai tik ji įsikūrė, paskui ją su viena naminių gyvūnų kelionių agentūra atvyko ir Miffy, rašo euronews.com.

„Jis keliavo čia vienas ir buvo tikrai drąsus“, – pasakoja Sami, dirbanti mados dizainere ir rengianti koncertus pianinu.

25 metų Sami neplanavo įsigyti naujo kelionių bičiulio. „Paprastai triušiai naujoje aplinkoje būna labai įsitempę. Jie lengvai pasiduoda stresui... jiems labai sunku pasitikėti žmonėmis“, – sako ji.

Tačiau po ilgesnio laiko, praleisto narvelyje skrydžio metu, Miffy reikėjo pamiklinti kojas.

„Pradėjau vedžioti jį į parką, kad jis galėtų mankštintis, – teigė Sami.

Ji pastebėjo, kad Miffy su žmonėmis yra labai draugiškas, todėl nusprendė pasiimti jį ir į tolimesnes išvykas.

„Kai keliauju su Miffy, jis būna labai meilus. Ir jis manimi pasitiki, [nes] kiekvieną kartą po kelionės jis grįžta į tuos pačius namus“, – pažymi Sami.

Dabar pora yra neišskiriama.

„Jis yra prisirišęs prie manęs, o aš prie jo. Taigi smagu, kad visur keliaujame kartu“, – sakė ji.

Ar triušiui Miffy patinka keliauti?

Sami teigimu, triušiai ne visada būna tinkami kompanionai kelionėms. Tačiau panašu, kad Miffy keliauti patinka.

„Prieš kelias savaites mes išvykome į kelionę, ir jis viešbučio kambaryje pradėjo šokinėti aplinkui ir atrodė kupinas džiaugsmo. Buvo taip miela“, – pasakojo Sami.

Grįžęs namo, Miffy išreiškia savo meilę, laižydamas Sami, ir atsipalaiduoja, atsiguldamas ant šono. Šie ženklai liudija, kad jis yra tiesiog laimingas triušiukas.

Kokio pobūdžio keliones mėgsta Miffy?

„Jam patinka skraidyti lėktuvais, nes jie juda tolygiai. Lėktuvuose jis ėda, miega. Tačiau jam
nepatinka važiuoti automobiliu, nes jis sukinėjasi ir važiuoja netolygiai“, – sako šeimininkė.

Kai kuriose oro linijose reikalaujama, kad triušių kelioninis krepšys būtų laikomas po sėdyne, tačiau kitos bendrovės emocinio palaikymo gyvūnams leidžia būti su šeimininkais neuždarytiems.

Miffy taip pat mėgsta Floridą. „Jam labiausiai patinka paplūdimys, nes tai tarsi didelė kraiko dėžė – jis gali be perstojo kasti“, – teigė Sami. „Pastatau jam mažą palapinę, kurioje jis gali ėsti ir gerti“, – priduria ji.

Kol kas, išskyrus pirmąją kelionę iš Taivano, Miffy keliauja tik po JAV, tačiau Sami tikisi, kad ateityje jie kartu nuskris ir į Europą.

Be Floridos, pora jau lankėsi Bostone, Las Vegase, San Franciske, Oklahomoje, Filadelfijoje, Šiaurės ir Pietų Karolinoje, Vakarų Virdžinijoje ir kitur.

Kaip žmonės reaguoja į keliaujantį triušį?

„Žmonėms labai smagu matyti mane vaikštančią su triušiuku, – teigia Sami. – Ir jie pradėjo klausinėti, kaip vadinasi jo paskyra instagrame“.

Miffy jos neturėjo, todėl Sami nusprendė ją sukurti. Taip prasidėjo jo kelionė populiarumo link.

Miffy ir jo draugė Mica, kurią Sami pradėjo globoti 2021 metais, socialiniame tinkle „Instagram“ dabar turi beveik 120 tūkst. sekėjų, o „TikTok“ – daugiau nei 570 tūkst. ir 7 mln. patiktukų.

Ką Sami patartų keliaujantiems su triušiu?

Triušiai yra ypač pažeidžiami, nes streso atveju gali greitai pablogėti jų sveikata. Dėl šios priežasties Sami pataria prieš kelionę išsiaiškinti, kur yra artimiausia veterinarijos gydykla arba visą parą veikianti gyvūnų ligoninė, kuri priima triušius. Ji taip pat pataria triušį prie kelionių pratinti pamažu.

„Iš pradžių toli nevažiuokite“, – siūlo Sami. Ji pati Miffy pirmiausia nusivedė į parką, o kai jis priprato prie žmonių, išvyko su juo į valandos trukmės kelionę. Ir tik po to, kai įgijo jo pasitikėjimą, ji ryžosi ilgesnei kelionei.

Ne visiems triušiams patinka keliauti – daug kas priklauso nuo jų charakterio ir kasdienių gyvenimo aplinkybių.

„Žinau, kad kelionės jiems gali būti per daug, ypač tiems triušiams, kurie visą dieną būna namie ir niekada nėra buvę lauke. Jie bijo aplinkos“, – pažymi Sami.

„Taigi, viskas priklauso nuo situacijos. Tačiau leisti jiems išeiti į lauką, pasišildyti saulėje ir patyrinėti aplinką, yra gera mintis“.

Galiausiai ji pabrėžia poilsio svarbą.

„Kai keliaujame lėktuvu ar automobiliu, pavargsta net žmogus... Todėl atvykus į naują vietą, paprastai leidžiu triušiukui vieną dieną pailsėti ir tik tada kur nors einame“, – sakė ji.

Miffy nuotykius galima sekti socialiniuose tinkluose „Instagram“ bei „TikTok“ (@bunny.nyc).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją